Home > Twee nieuwe WK-fietsroutes in Brugge

Twee nieuwe WK-fietsroutes in Brugge

Geschreven op 1 september 2021 om 10:04 door Mario De Wilde

September is WK-maand in Brugge. Van zondag 19 tot en met woensdag 22 september komen er 6 WK-tijdritten aan op ‘t Zand. Maar de hele maand lang kunnen Bruggelingen met de Ronde van Brugge zelf al delen van het WK-parcours ontdekken. Daarvoor ontwikkelden studenten van Howest in het kader van het project ‘Brugge Beweegt’ de afgelopen maanden twee originele fietsroutes om de Bruggeling op de fiets te krijgen. ‘Brugge Beweegt’ is een structurele samenwerking tussen Stad Brugge en Howest om studenten in te zetten om alle Bruggelingen aan te zetten tot bewegen.

“De Ronde van Brugge bestaat uit een familieroute van 22,3 km en een liefhebbersroute 43,3 km”, duidt Thijs Bouten, projectcoördinator van Brugge Beweegt. “Beide routes starten aan het onthaal van Sport Vlaanderen Brugge. Ze zijn zowel uitgetekend in folders als digitaal met daarbij ook QR-codes naar de GPX-bestanden van de twee routes.” De familieroute is ontwikkeld voor families die graag eens het Brugse ommeland willen ontdekken doorheen mooie stukjes natuur. Een veilige en bovendien ook kindvriendelijke route.

De liefhebbersroute is dan weer ontwikkeld voor wielerliefhebbers die delen van het parcours van het WK tijdrijden willen ontdekken. “Daarnaast stellen we doorheen het parcours enkele vragen over de rijke geschiedenis van het WK wielrennen en kan je proberen de winnaars van het WK te voorspellen”, vult Bouten aan. “Wie juist antwoordt maakt kans op enkele mooie prijzen van Stad Brugge.”

Ook schepen van Sport Franky Demon is heel tevreden met de nieuwe fietsroutes. “Dit zijn niet zomaar de zoveelste routes in de rij”, aldus Demon. “Dat ze enerzijds in een WK-jasje gegoten zijn en ook effectief over delen van het parcours gaan en anderzijds ook oog hebben voor het ontdekken van het Brugse Ommeland, maken ze uniek. Bovendien werden ze ontwikkeld door Brugse studenten. ‘Brugge Beweegt’ is net daarom een project dat de Stad nauw aan het hart ligt.”

Meer info op www.brugge.be/de-ronde-van-brugge

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.