Home > Twee nieuwe elektrische auto’s voor de gemeente De Haan. Prijs: € 75.000

Twee nieuwe elektrische auto’s voor de gemeente De Haan. Prijs: € 75.000

Geschreven op 11 oktober 2022 om 15:42 door Mario De Wilde

De gemeente De Haan kocht onlangs twee elektrische personenwagens aan. Deze wagens kunnen door het gemeentepersoneel gebruikt worden voor verplaatsingen in het kader van hun job. De aankoop kadert in het de vergroening en verduurzaming van het gemeentelijk wagenpark. “Eén van de grote pijlers in het meerjarenplan van de gemeente is het vergroenen en verduurzamen van het gemeentelijk wagenpark. Deze aanpassing kadert ook binnen het goedgekeurd actieplan van het Burgemeestersconvenant om de CO2-uitstoot te reduceren”, zegt Hilde Dhont, schepen voor Leefmilieu.

De gemeente wil dus het goede voorbeeld geven en kocht daarom 2 elektrische personenwagens aan, ter vervanging van oudere dieselwagens zonder roetfilters. De nieuwe wagens kunnen gebruikt worden door het gemeentepersoneel. Het gaat om 2 Hyundai Kona Electric, met een elektrische batterij van 64kWh (actieradius van 484 km) en een regeneratief remsysteem, dat ervoor zorgt dat de batterij bij het remmen terug wordt opgeladen. Christine Beirens, schepen voor Financiën: “De gemeente investeert hiervoor ongeveer 75.000 euro. De aankoop kadert in een raamakkoord van de Vlaamse Overheid, waardoor een scherpe prijs verkregen werd.”

In het totaal beschikt de gemeente nu over drie volledig elektrische voertuigen en vijf voertuigen op CNG. In het verleden werden ook al 6 elektrische bakfietsen aangekocht voor de dienst Werken in Eigen Beheer en eerder dit jaar werden 9 elektrische dienstfietsen in gebruik genomen voor kortere verplaatsingen. Zo kan het gemeentepersoneel zich nu op een milieuvriendelijke manier verplaatsen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.