Home > Twee inbrekers op heterdaad betrapt tijdens woninginbraken in Marke

Twee inbrekers op heterdaad betrapt tijdens woninginbraken in Marke

Geschreven op 30 maart 2022 om 16:31 door Mario De Wilde

Afgelopen zaterdagavond kon de politiezone VLAS twee inbrekers op heterdaad betrappen en oppakken terwijl ze elk apart probeerden in te breken in woningen in Marke. De feiten speelden zich af tussen 18.00 uur en 19.00 uur.
Feit 1
Op het Rodenburgplein merkte een alerte getuige een verdachte man op in de tuin van een woning. Toen de verdachte de getuige opmerkte vertrok hij meteen. De politie werd meteen verwittigd en kon kort daarna kon de verdachte oppakken in de omgeving.
Feit 2 en 3
Daarnaast waren er tegelijkertijd 2 soortgelijke feiten even verderop. In de Dorreberkstraat was het opnieuw een alerte buurtbewoner die zag hoe een man een raam van een woning probeerde te forceren om zo binnen te geraken. De verdachte werd opgeschrikt door de getuige en vertrok.
Een paar straten verderop kwam diezelfde inbreker van het vorige feit oog in oog te staan met de bewoner van een huis inde Hekelstraat in Marke. De inbreker had eerst een raam stukgeslagen en was zo in het huis geraakt, ervan uitgaand dat er niemand thuis was, maar dat was niet zo. Na het bedreigen van de bewoner ging de verdachte er uiteindelijk vandoor met de portefeuille van het slachtoffer. Ook voor het 2e en 3e waren de buren alert en verwittigden ze meteen de politie. In de Baliestraat kon ook de 2e inbreker bij de kraag gevat worden. De gestolen portefeuille werd teruggevonden. Beide verdachten werden opgepakt en voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat. Ze zijn beiden meerderjarig en verblijven illegaal in het land. Zij verschenen gisteren voor de onderzoeksrechter, die besliste om hen verder aan te houden en hen te laten overbrengen naar de gevangenis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.