Home > Twee illegale fietsendieven, die al 20 bikes en steps gestolen hadden, opgepakt in Kortrijk

Twee illegale fietsendieven, die al 20 bikes en steps gestolen hadden, opgepakt in Kortrijk

Geschreven op 28 juni 2024 om 15:19 door Mario De Wilde

Zopas kon het ‘Veloflik’-team van de politiezone VLAS, tijdens een goed geplande actie en gerichte actie, een duo fietsendieven oppakken toen ze wilden toeslaan ter hoogte van campus Howest en het Lago zwembad in Kortrijk. Het team was beide verdachten al een tijd op het spoor, dit naar aanleiding van een hele reeks recente (tussen de 15 en 20) elektrische fiets- en e-stepdiefstallen. Tijdens het onderzoek, waarbij uitgebreid gebruik werd gemaakt van het cameranetwerk in Kortrijk, kwam het duo heel vaak als verdachten in beeld in de omgeving van het Lago zwembad, het Nelson Mandelaplein en campus Howest. Deze locaties liggen vlakbij elkaar. Ook hun voertuig, een Renault met Franse nummerplaat werd meerdere keren gespot rond het tijdstip en de locatie van fietsdiefstallen.

De politieteams hadden zich discreet opgesteld aan de Howest campus. Omstreeks 9.45 uur kwam het duo effectief opdagen. Zij werden ter hoogte van de voetgangerstunnel richting Lago zwembad tegengehouden, opgepakt en overgebracht naar het commissariaat voor verder onderzoek. In de rugzak die ze meehadden werden meerdere inbussleutels, een fietspomp en een kniptang gevonden. Het gaat om twee meerderjarige mannen zonder enig identiteitsdocument (illegaliteit). Eén verdachte stond bovendien geseind. Ze zouden verblijven vlak over de grens in Frankrijk en daar mogelijks handel drijven in gestolen fietsen. Het zou gaan om georganiseerde criminaliteit met een duidelijk verdienmodel erachter, dit ten koste van de vele slachtoffers die hun kostbare fiets en verplaatsingsmiddel kwijt zijn.

Beide verdachten werden op woensdagnamiddag voor de onderzoeksrechter in Kortrijk geleid. Die besliste om hen verder aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.