Home > Twee gratis films op het Brugse filmfestival MOOOV in het kader van Food Wave (26 en 28 april)

Twee gratis films op het Brugse filmfestival MOOOV in het kader van Food Wave (26 en 28 april)

Geschreven op 24 april 2023 om 10:59 door Mario De Wilde

Food Wave is een internationale gemeenschap van jongeren die actief is in 17 landen. Het doel is om bewustwording te creëren over duurzame manieren van consumeren en produceren van voedsel in de steden. Ook Stad Brugge maakt deel uit van het EU project Food Wave en onderneemt samen met stadsgenoten tussen 15 en 35 jaar actie voor een klimaatvriendelijke voeding. Food Wave werkt samen met het filmfestival MOOOV.

Schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet: “Met Food Wave Brugge willen we jonge Bruggelingen warm maken om met gezonde en lokale voeding aan de slag te gaan. We nodigen iedereen tussen 15 en 35 jaar uit om Food Wave ambassadeur te worden. Om hen te inspireren, bieden we twee gratis films aan binnen het MOOOV-festival, die telkens gevolgd worden door een boeiend debat.”

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “De jongeren van vandaag zijn de volwassenen van morgen. Velen onder hen zijn nu al bewust bezig met de klimaatproblematiek en duurzaam consumeren. Deze twee films leggen de focus op datgene waar (jonge) mensen de dag van vandaag mee bezig zijn. De films dragen bij aan hun engagement om iedereen een betere toekomst te verzekeren.”

ANIMAL

Woensdag 26 april 2023 om 19.30 uur – Cinema Lumière- nog plaatsen beschikbaar

https://www.mooov.be/nl/agenda/2074/Gratis_door_FOODWAVE/Animal

In deze film geloven de 16-jarige Bella en Vipulan dat de wereld helemaal naar de wuppe is. Heel wat diersoorten sterven uit, de klimaatverandering bereikt een hoogtepunt. Ze blijven niet bij de pakken zitten en gaan terug naar de oorzaak; onze relatie met de dierenwereld. Tijdens een buitengewone reis zullen ze begrijpen dat we diep verbonden zijn met alle andere soorten. En dat door hen te redden, we ook onszelf zullen redden.

Na de filmvertoning neemt de Climate Concious nog het woord en organiseren ze een inhoudelijk debat aan de hand van een stellingenspel.

The Great Yarmouth – al uitverkocht

Vrijdag 28 april 2023 om 14.00 uur – Cinema Lumière
https://www.mooov.be/nl/agenda/2431/Gratis_door_FOODWAVE/Great_Yarmouth_Provisional_Figures

Deze film gaat over een vervallen badplaats in Engeland, genaamd Great Yarmouth. Honderden Portugese migranten zoeken er werk in de plaatselijke kalkoenfabrieken. Tânia is getrouwd met de brutale Richard, een Engelse hoteleigenaar. Ze biedt de Portugese arbeiders onderdak in de vervallen hotelkamers van haar man. Tânia droomt ervan Brits staatsburger te worden en deze smerige handel voorgoed achter zich te laten. Na de filmvertoning nodigden we Bert Destoop van lokaal markt uit om voor jullie te komen spreken.

Info: https://bruggesmaakt.brugge.be/

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.