Home > Twee evenementen net over de taalgrens: ‘Stemmen onder de Sterren’ en ‘Symfonie der Stenen’

Twee evenementen net over de taalgrens: ‘Stemmen onder de Sterren’ en ‘Symfonie der Stenen’

Geschreven op 10 juni 2023 om 07:50 door Mario De Wilde

Wie van betoverende openluchtevenementen houdt, moet zeker ‘Stemmen onder de Sterren’ (in de Abdij van Villers-la-Ville op 25 en 26 augustus) en ‘Legends’ (op Domein Hertoginnedal, Oudergem, Brussel op 27 en 28 oktober) in rood in zijn/haar agenda omcirkelen. ‘Stemmen onder de Sterren’ is een spectaculaire wandelspektakel en een onvergetelijke ervaring garandeert. Idem voor ‘Legends’, een unieke wandelervaring, doordrenkt met verhalen en legendes.

Stemmen Onder de Sterren

Stemmen Onder De Sterren vormt de perfecte symbiose tussen muziek en magie in een feeërieke panorama van 360°. De prachtige ruïnes en tuinen van de abdij vormen een fantastisch kader voor de zangkoren die er te gast zullen zijn. Onder de Sterren is bovendien het enige evenement dat u de gelegenheid geeft om de totaliteit van dit historisch juweeltje in een betoverend licht te bewonderen. Tijdens het promenadeconcert wordt zowel de volledige architectuur als de groene schatkamer eromheen op een indrukwekkende wijze onder de schijnwerpers geplaatst.

​Zes vocale ensembles van wereldklasse met onderscheidende muziekstijlen geven het beste van henzelf in de meest opmerkelijke plekken van het historisch domein. Hier herhalen de artiesten de hele avond lang hun concerten van telkens 20 minuten. De timing van deze optredens stelt de toeschouwers in staat om op hun eigen ritme de verschillende zanggroepen te bewonderen terwijl ze genieten van hapjes en drank in de voorziene eet- en rustruimtes. Op het einde van de avond komen alle koren nog eens samen op het grote podium voor een grandioze apotheose onder een prachtig vuurwerk.

Van 18.30 tot 23.30 u : Promenadeconcert

De vocale ensembles treden afwisselend 3 per 3 op in de vier uithoeken van het domein. De oneven scènes (1-3-5) spelen gelijktijdig en daarop aansluitend brengen de even scènes (2-4-6) de volgende drie concerten. Elke scène wordt omringd door een uniek erfgoed, dat speciaal door het team van Symfonie der Stenen Organisatie in een prachtig licht wordt gebracht.

23.45 u : Finale apotheose en vuurwerk

De zes vocale ensembles komen samen op het grote podium voor een grandioze apotheose. Meer dan 100 koristen zorgen voor een overweldigend slotconcert onder een spectaculair vuurwerk.

Alle info op www.nuitdeschoeurs.be

Legends

Legends is een wandelspektakel over legendes uit onze streken en elders. Voor deze unieke ervaring opent het Domein Hertoginnedal zijn deuren voor u voor 2 onvergetelijke avonden. Aan de voet van het kasteel, op de vijver, voor de kapel of in het weelderige decor van de orangerie, het zijn maar enkele van de plaatsen op het domein die het decor vormen voor deze betoverende verhalen. U ontdekt ze allemaal terwijl u door het majestueuze park wandelt, dat voor de gelegenheid volledig verlicht is. Duik in de betovering en laat je meevoeren naar een magische wereld waar legendes tot leven komen door spektakels met artiesten, video-mapping en speciale effecten. Van de Gelaarsde Kat tot de legende van Oudergem, van Belle en het Beest tot het Heksenbal, van de Kleine Zeemeermin tot het Spook van Berthe, al deze betoverende fabels zullen deel uitmaken van uw wandeling.

Alle info op www.legendsshow.be

 

1 reactie

Pedro
Geschreven op 2023-07-07 11:06:33
Oudergem is tweetalig en dus niet over de taalgrens ;)!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.