Home > Twee onderwijskrachten openen chocoladezaak de ZoeteZee in Westende

Twee onderwijskrachten openen chocoladezaak de ZoeteZee in Westende

Geschreven op 13 maart 2023 om 09:32 door Mario De Wilde

Dirk Van den Bossche en Leen Huybens, twee onderwijskrachten met een passie voor chocolade en de zee, verlieten in 2017 het binnenland voor Westende, al jaren met de kinderen Lily en Seppe, hun vakantieplaats bij uitstek. Vandaag buigen zij zich over hun twee liefdes: Westende verwerken in ambachtelijke chocoladedelicatessen, in de ZoeteZee in de Distellaan 48. Het is meteen duidelijk: ZoeteZee is meer dan alleen maar een chocoladewinkel. ZoeteZee is een boeiend verhaal. Dirk: “ZoeteZee wil gaan voor chocoladebeleving en sfeer. Ons klein atelier leggen we onze passie voor de zee en laten die versmelten met de omgeving. Het Sint-Laureinsstrand inspireert ons en zet ons steeds aan tot productontwikkeling. Vorig jaar kregen we al meteen een zilveren Belgium Chocolate Award voor ons concept van de chocopraline, een vorm geïnspireerd op een strandvorm en zandstructuren.”

BELLE EPOQUE

De liefde voor Westende is constant terug te vinden in de uitbouw van de chocoladevormen. Vandaar ook volle aandacht de Belle Epoque en geschiedenis van de prachtige eertijdse villa’s in Westende. “Ons project opstarten in Westende dreef ons naar dat fraai stukje nostalgie. In onze producten verwerken we steevast ons cultureel erfgoed, met de strandbloemen, de oude zeedijktegels, de Rotonde, Westend-Palace, de Lac Aux Dames, en onder andere 100 Jaar Westende-Bad. We durven hopen ons steentje te kunnen bijdragen naar een mooi en aantrekkelijk Westende”, schuiven Leen en Dirk graag naar voor.

PAREL VAN DE KUST

Stelling die ook gesmaakt werd door burgemeester Jean-Marie Dedecker die de ondernemers loofde inzake inzicht en visie op de toekomst. “Westende-Bad is in volle expansie met de vernieuwde Zeedijk en de intussen opgestarte heropbloei van onze badplaats die we graag, samen met de bewoners, willen uitbouwen tot de onbetwistbare Parel van de Kust, titel dit Westende hoog in het vaandel draagt. Dergelijke initiatieven als de ZoeteZee werken positief aanstekelijk zodat Westende die uitstraling krijgt die het verdient. Intussen is het in de ZoeteZee genieten van al dat lekkers en laat ons dan ook graag Zoet Zacht Zondigen, de heerlijke lijfspreuk van het chocoladeatelier.”

Foto: Niets dan glunderende gezichten bij de officiële opening van ZoeteZee in Westende, de Parel van de Kust: Natacha Lejaeghere, Dirk Van den Bossche en Leen Huybens, burgemeester Jean-Marie Dedecker en Dirk Depoortere.

Met dank aan Georges Keters

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.