Home > Twee branden in één uur tijd in Zarren en Westvleteren. Garage en loods gaan in vlammen op

Twee branden in één uur tijd in Zarren en Westvleteren. Garage en loods gaan in vlammen op

Geschreven op 1 november 2022 om 08:38 door Mario De Wilde

Gisteren omstreeks 18.45u werd de Brandweer Westhoek opgeroepen voor een uitslaande brand in de Lindestraat te Zarren. Bij aankomst bleek een garage van +/- 30 m2 in brand te staan. Kort nadat de brandweer was beginnen blussen was er een ontploffing, vermoedelijk van een gasfles. De brand was vrij snel onder controle, maar de garage brandde volledig uit. De nabijgelegen woning kon gevrijwaard worden. Niemand raakte gewond.

Even later omstreeks 19.07u was er een tweede oproep voor Brandweer Westhoek, ditmaal voor een uitslaande loodsbrand in de Nieuwstraat in Westvleteren. Ook hier was de brand vrij snel onder controle en kon de naastgelegen stal gevrijwaard worden. De loods gevuld met stro brandde volledig uit. Omdat er een vermoeden is van asbest in het getroffen gedeelte werd een gevaarlijke stoffen team ter plaatse gevraagd om de tussengekomen brandweerlieden te decontamineren. Al het stro moest naar buiten gebracht worden om na te blussen. Intussen is dit reeds de derde loodsbrand in één week tijd in de Westhoek.
Campagne
Toevallig start volgende week maandag ook de provincie met een campagne om branden in land- en tuinbouw te voorkomen. In 2020 en 2021 leverde een studie van industriebranden in West-Vlaanderen een opvallende conclusie op: “de land- en tuinbouw zijn met stip de meest gevoelige sectoren”.
Foto: Brandweer Westhoek

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.