Home > Twee Belgische sportkampioenen voor KTA Brugge: wielrennen en triatlon

Twee Belgische sportkampioenen voor KTA Brugge: wielrennen en triatlon

Geschreven op 1 oktober 2020 om 17:10 door Mario De Wilde

Onlangs demonstreerden Julie Hendrickx (KTA, ASO, 6e jaar sportwetenschappen optie specialisatie wielrennen) en Lotte Minnebo (KTA, ASO, 3e jaar sportwetenschappen optie specialisatie zwemmen) hun uitzonderlijk sporttalent. Julie, die rijdt voor de ploeg Doltcini-Van Eyck Sport ladies Cycling team, werd op zondag 20 september Belgisch kampioene op de weg in de categorie Junioren. Na een vroege aanval was ze solo weggereden uit het peloton. Door strategisch aan te sluiten bij de nieuwelingen dames die voor de juniors gestart waren, kon ze voorop blijven.

Lotte is aangesloten bij het TBT team (Triatlon Brugge Team) en traint daar onder leiding van Mike Bogaert en Gino Minnebo (haar papa). Op zondag 20 september werd Lotte in Mechelen Belgisch kampioene triatlon. Ze nam deel in de leeftijdscategorie B, dat is voor het geboortejaar 2006-2007. Lotte, geboren in het jaar 2006, kwam dus als eerstejaars aan de start. Dat maakt haar overwinning nog specialer.

‘Het schoolteam is bijzonder fier op deze prestaties’, zegt directeur Lien Hautekeete van KTA Brugge: ‘Als school bieden wij een opleiding die sportbegaafdheid en wetenschappelijke interesses parallel helpen ontwikkelen. De sportvakken vormen een reëel toepassingsgebied voor de ontwikkeling van de eigen persoonlijkheid. Inzet, doorzettingsvermogen en teamgeest leiden tot een juiste inschatting van eigen mogelijkheden en geven zelfvertrouwen. Natuurlijk is er ook heel veel karakter nodig om de top te halen. Deze meisjes tonen aan dat dit mogelijk is en zijn zo een motiverend voorbeeld voor al onze leerlingen sportwetenschappen. Ik ben ervan overtuigd dat we nog veel van hen zullen horen!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.