Home > TVH Parts, VBS Duizendpoot en Femma Karmel zijn de gezondste organisaties van Waregem

TVH Parts, VBS Duizendpoot en Femma Karmel zijn de gezondste organisaties van Waregem

Geschreven op 20 december 2022 om 09:07 door Mario De Wilde

TVH Parts, VBS Duizendpoot en Femma Waregem Karmel zijn de laureaten van de wedstrijd Gezondste Organisatie van Waregem. Voor de vierde keer ging het stadsbestuur op zoek naar organisaties die inzetten op de gezondheid van hun leden, leerlingen, collega’s… Nieuw dit jaar was de opdeling in drie categorieën: gezondste bedrijf, gezondste school en gezondste vereniging.

TVH Parts werd het Gezondste Bedrijf van Waregem. Met een ‘global walking challenge’ daagden ze collega’s wereldwijd uit om hun dagelijkse doel van 10 000 stappen te halen en zo virtueel naar een ander TVH-filiaal te stappen. Door deze uitdaging ontstond er verbinding onder de collega’s wereldwijd. Veel collega’s deelden foto’s van hun wandelingen en zo kon iedereen meegenieten. Daarnaast stimuleerde de actie ook de nodige beweging. Samen werd er virtueel 2,2 keer de wereld rondgestapt.

VBS Duizendpoot mag zich de Gezondste School van Waregem noemen. Dat lukte dankzij een hele resem aan gezonde activiteiten voor hun leerlingen: ‘the daily mile’ waarbij alle leerlingen iedere dag een mijl lopen, een actieve en grote speelplaats die de kinderen uitdaagt om te bewegen, dagelijks fruit in de voormiddag, water op de speelplaats… Niet enkel de cognitieve maar ook lichamelijke en socio-emotionele ontwikkeling van kinderen wordt op die manier ondersteund.

Femma Waregem Karmel trok aan het langste eind als Gezondste Vereniging van Waregem. Ze organiseerden een beweegbingo voor al hun leden. Iedere maand kregen de leden de opdracht een selfie te nemen met tien bepaalde onderwerpen. Op die manier kon iedereen op zijn manier op pad. Te voet, met de fiets, alleen of samen, maar bovenal op pad. Letterlijk buiten komen en bewegen. Na iedere maand werd een collage gemaakt van alle inzendingen. Zo bleef iedereen betrokken.

Naast de titel die de drie winnaars een jaar lang met trots mogen dragen, krijgen ze ook een logo en elk 500 euro. Die geldprijs kunnen ze alvast gebruiken om nog meer in te zetten op gezondheid. Nu we onze nieuwe ambassadeurs kennen, kijken we al vooruit. Volgend jaar zullen we voor de vijfde maal op zoek gaan naar drie laureaten. Ben je dus werknemer, werkgever, adviseur… van een bedrijf? Leerling, leerkracht, directeur… van een school? Lid, voorzitter, leider/leidster… van een vereniging? En werk je in 2023 rond gezondheid binnen jouw organisatie? Stel je kandidaat en win een geldprijs van 500 euro!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.