Home > Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility wordt op woensdag 14 april ingeklonken in de Stadshallen

Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility wordt op woensdag 14 april ingeklonken in de Stadshallen

Geschreven op 26 maart 2024 om 07:02 door Mario De Wilde

Tijdens het laatste paasweekend staat Brugge in het teken van verandering: dan opent Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility officieel voor het publiek. Twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties worden op zondag 14 april ingeklonken in de Stadshallen, gevolgd door een programma voor jong en oud.

Vanaf 13 april is het zover, dan opent Triënnale Brugge 2024 officieel voor het publiek. Bijna vijf maanden lang zal het publiek kunnen genieten van twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties die het verborgen potentieel van de stad blootleggen. Bruggeling en bezoeker worden langs minder gekende plekken gebracht en aangemoedigd om Brugge en haar stedelijke omgeving door andere ogen te bekijken. “Een jaar geleden waren we benieuwd naar wat de vierde editie van Triënnale Brugge voor ons in petto zou hebben, de laatste weken en maanden zagen we onze stad ook al echt veranderen en op zondag 14 april kunnen we samen de start van Triënnale Brugge 2024 vieren met feestelijke activiteiten, boeiende gesprekken en gezellige ontmoetingen”, zegt Franky Demon, voorzitter Brugge Plus.

De inwoners van Brugge worden uitgenodigd om als eerste met de installaties kennis te maken op zondag 14 april, en dat vanaf 11:00 in de Stadshallen. Op deze locatie is het werk The Joyful Apocalypse van het Brusselse architectuurbureau Traumnovelle te zien. “De installatie wil een podium geven aan de activiteiten die zich op het binnenplein afspelen en doet dit meteen op de openingsdag als uitvalsbasis voor een gratis drink, aangeboden door het stadsbestuur”, aldus Franky Demon, voorzitter Brugge Plus. Het officiële luik wordt gevolgd door een reeks gratis activiteiten die vertrekken vanuit het TRIBRU24-programma en de werken in het centrum op een originele manier belichten. Ga op stap met een zoekkaart en win één van de mooie prijzen, proef een kruidenlimonade, maak je eigen zaadbommetjes of laat je meevoeren met de verhalen achter het werk Under the Carpet van Adrien Tirtiaux. Welkom!

Praktisch
Openingsfeest Triënnale Brugge 2024
Zondag 14.04, 11:00 – 18:00
Brugse binnenstad
Gratis

PROGRAMMA
OFFICIËLE OPENING TRIENNALE BRUGGE 2024
11:00 – 12:30 I Binnenplein Stadshallen
We trappen de vierde editie van Triënnale Brugge feestelijk af op het binnenplein van het Belfort, waar de installatie The Joyful Apocalypse van architectuurbureau Traumnovelle te bewonderen is. Na een verwelkoming door burgemeester Dirk De fauw en voorzitter van Brugge Plus, Franky Demon biedt het stadsbestuur een gratis drankje aan tot 12:30.

BEELDENFLUISTERAARS
11:00 – 18:00 I Alle locaties in de binnenstad
Wil je meer weten over de installaties die de kunstenaars en architecten ontwikkelden? Spreek dan onze beeldenfluisteraars aan.

VERKEN AL ZOEKEND TRIBRU24
11:00 – 18:00 I Verkrijgbaar bij alle installaties en het centraal infopunt
Aan de hand van onze zoekkaart word je uitgedaagd om de kunst- en architectuurinstallaties van dichtbij te bekijken, te verkennen en te onderzoeken. Heb je het antwoord op alle vragen gevonden? Deponeer dan je kaart in ons centraal infopunt (In&Uit, ’t Zand 34) en maak kans op één van de mooie prijzen!

EEN BLIK ACHTER DE SCHERMEN
11:00 – 18:00 I Tuin Kapucijnen, Hauwerstraat 3c
Benieuwd naar hoe de werken van Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility tot stand zijn gekomen? Ga langs bij Common Thread van SO–IL en bekijk de ‘making of’ van Triënnale Brugge 2024.

ONTMOET DE IMKERS EN HUN BIJEN IN HET SEBRECHTSPARK
14:00 – 17:00 I Sebrechtspark
Bijen en bijenkorven maken een essentieel deel uit van het werk van kunstenaar Mariana Castillo Deball. Tijdens TRIBRU24 zorgen imkers Margot en Uther (Biesous) voor de bijen en hun honing. Kijk hoe ze ter plaatse de bijen verzorgen en stel hen al je vragen.
Bovendien kan je er zelf zaadbommen met bijen- en vlindervriendelijke zaadjes maken en zo bijdragen tot een meer kleurrijke, bijenvriendelijke omgeving.

EEN GROENE OASE IN DE SINT-OBRECHTSSTRAAT
14:00 – 17:00 I Plein Sint-Obrechtsstraat
Norell/Rodhe transformeert met tweedehandsmaterialen het plein in de Sint-Obrechtsstraat tot een aangename verblijfsplek met een weelderige tuin. Deze gemeenschappelijke tuin ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook functioneel. Laat je zintuigen prikkelen, proef van een heerlijke kruidenlimonade en laat je inspireren door de aanwezige kruiden en bloemen in Raamland.

MIJMEREN LANGS EEN VERGETEN WEG
13:00 – 17:00 I Poortgebouw Zonnekemeers
Herontdek de oude verbindingsweg tussen het Oud Sint-Janshospitaal en de Minnewaterkliniek met Under the Carpet. Kunstenaar Adrien Tirtiaux wandelt mee en praat onderweg over zijn werk en de geschiedenis van de site.
– Rondleidingen om 13:00, 14:00 en 15:00 (NL)
– Groepen beperkt tot 16 personen. Aanmelden ter plaatse aan het Poortgebouw.
STADSBREED PROGRAMMA
Voor de gelegenheid openen de partners ook hun deuren. Ontdek het volledige programma via triennalebrugge.be

OVER TRIENNALE BRUGGE 2024 – SPACES OF POSSIBILITY 
Van 13 april tot 1 september neemt Triënnale Brugge 2024: Spaces of Possibility de straten van de historische binnenstad en Zeebrugge in met hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties. Samen met twaalf kunstenaars en architecten van over de hele wereld houdt Triënnale Brugge voor haar vierde editie het sluimerend potentieel van de steeds veranderende stad tegen het licht en daagt het uit om mee na te denken over de toekomst van Brugge, en ruimer, de stad.
Voor deze editie gaat Triënnale Brugge een samenwerking aan met vier culturele partners met lokale verankering: Cultuurcentrum Brugge, De Republiek, Het Entrepot en Musea Brugge. Samen werken ze een stadsbreed programma uit met Spaces of Possibility als rode draad.

Van 13.04 – 01.09.2024  in de Brugse binnenstad en Zeebrugge. Altijd open, altijd gratis. Alle info op www.triennalebrugge.be 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.