Home > Trek in een dessertkroket? Dan moet je bij de zes ‘Kroekie’-studenten van VIVES Roeselare zijn

Trek in een dessertkroket? Dan moet je bij de zes ‘Kroekie’-studenten van VIVES Roeselare zijn

Geschreven op 22 november 2024 om 11:19 door Mario De Wilde

Vier studenten uit de bachelor agro- en biotechnologie in Roeselare, lanceren vanaf deze week een innovatieve dessertkroket onder de naam ‘Kroekie’. De dessertkroket is gemaakt van reststromen van koekjes en room. Nu al toegeven, het is een bijzonder verrassend concept. Benjamin Godderis (Menen), Pauline Verheecke (Aalter), Lotte De Brabander (Oosteeklo), Triestan Van Hecke (Drongen) en Hendrik Vanhoutte (Aartrijke) en Kimberly Sergoyne (Erpe-Mere) combineren met De Kroekie duurzaamheid en smaak in een verrassend concept. Pauline Verheecke: “De Kroekie is omgeven met een knapperig korstje. Ze bevat een vulling van zorgvuldig geselecteerde reststromen, zoals koekjes en room, een vanillesmaak en een scheutje rum.”


Over muurtjes kijken
De Kroekie is ontwikkeld binnen het project ondernemingszin, waarbij studenten van verschillende afstudeerrichtingen hun expertise samenbrengen. “Dit project is een perfect voorbeeld van hoe we samen innovatieve oplossingen bedenken voor actuele uitdagingen zoals voedselverspilling”, aldus Kimberly Sergoyne.
Voedselverspilling tegengaan
Het uitgangspunt is helder: voedsel dat anders verspild zou worden, transformeren tot een culinaire lekkernij. Benjamin Godderis: “We gingen samenwerkingen aan met lokale partners uit de voedingsindustrie. Het resultaat is een product dat zowel maatschappelijk verantwoord als culinair vernieuwend is. We hopen dat het zowel consumenten als bedrijven inspireert om anders naar voedselreststromen te kijken.”
Wil je meer weten?
De kostprijs voor een doos met 8 Kroekies kost 6 euro. Ze dienen bewaard te worden in de diepvries om daarna gefrituurd te worden. Na een bestelling via de socials, kunnen ze opgehaald worden op de campus van Vives in Roeselare (Wilgenstraat 32, 8800 Roeselare). Volg @kroekie.official op Instagram en Facebook voor updates over dit project en om te zien hoe deze studenten bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem. Samen maken ze een verschil, één hap per keer.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.