Home > Transdirect uit Kortrijk wil aantal lege vrachtwagens drastisch terugdringen

Transdirect uit Kortrijk wil aantal lege vrachtwagens drastisch terugdringen

Geschreven op 23 november 2022 om 11:17 door Mario De Wilde

Sinds januari vorig jaar is er een nieuwe uitdager op de Belgische transportmarkt: TransDirect uit Kortrijk. Via een innovatieve technologie verbindt deze scale-up op de meest efficiënte manier grote verladers met kleine zelfstandige wegvervoerders. Daarbij worden zowel het aantal lege kilometers als de CO2-uitstoot drastisch beperkt. Het bedrijf wil de sector op een duurzame en regionale manier innoveren. Het rekent daarbij vooral op de kleine transporteurs die via het platform van TransDirect op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot een zeer gediversifieerde klantenportefeuille en zo hun werking kunnen optimaliseren en professionaliseren.

Founder en CEO Gilles Devriendt (24) is een man met een missie: hij wil de komende jaren het verschil maken in de transportsector. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij een duidelijke visie op de sector: “We willen met TransDirect een echte aanvulling brengen op de huidige transportmarkt. Ons businessmodel is er dan ook één van optimalisatie in plaats van ongebreidelde groei. Door onze efficiënte en innovatie technologie willen we een duurzaam verschil maken in de sector.”
Lege vrachtwagens
De problematiek van vrachtwagens die leeg over de weg rijden is niet nieuw. Dankzij een computergestuurde planning, het nieuwste materiaal en een uitgebreid netwerk van charters wil TransDirect zowel het aantal lege kilometers als de CO2-uitstoot beperken. Wat uitsluitend economische en ecologische voordelen oplevert. “Elke lege vrachtwagen die we van de weg kunnen halen is pure winst en dat op zowel economisch als ecologisch vlak. Bovendien trekken we in een sterk geglobaliseerde sector uitgesproken de regionale kaart.” aldus Devriendt.
Schaalvergroting
Transdirect zorgt ervoor dat kleine transporteurs, die dikwijls te weinig schaalvoordeel kunnen genereren, via hun technologie hier juist wel toegang toe hebben. Het bedrijf zet dus maximaal in op het creëren van schaalvoordeel in functie van optimalisatie van het huidige aanbod. Daarmee maakt de onderneming het verschil met andere transporteurs. TransDirect ondersteunt kleine vervoerders door alle administratieve en commerciële taken op zich te nemen, zodat zij zich kunnen focussen op hun corebusiness.
Over TransDirect
TransDirect is een jonge, ontzorgende transportpartner. Het Belgische expeditiebedrijf verbindt sinds de start in 2021 grote verladers met de beste lokale wegvervoerders. De scale-up neemt al het logistieke werk voor zijn rekening zodat transporteurs zich uitsluitend kunnen focussen op hun taak als chauffeur. Het bedrijf bouwt momenteel een internationaal platform uit dat vraag en aanbod op vlak van transport zo efficiënt en ecologisch mogelijk probeert te matchen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.