Home > Trainer Franky Dury verlaat na tien jaar Zulte-Waregem

Trainer Franky Dury verlaat na tien jaar Zulte-Waregem

Geschreven op 1 juni 2021 om 19:17 door Mario De Wilde

Essevee, zijn supporters en partners kijken terug op een bijzonder seizoen. De (meestal) lege stadions én een onwaarschijnlijke remonte zullen zeker bijblijven. Van de 16de plek naar net geen plaats in de Europe play-offs, in de buik van het klassement van de Jupiler Pro League.

Nu het doek is gevallen, wil de club werk maken om opnieuw een stap hoger te zetten, geschoeid op de visie van een lange(re) termijn-denken en hard werken. Verjonging is één van de sleutelwoorden, ook op de positie van de T1. Francky Dury die nog 3 jaar onder contract lag en de club gingen rond de tafel zitten en kwamen overeen om hun samenwerking naar 1 seizoen te herleiden. Dat geeft de assistenten Davy De fauw en Timmy Simons de kans zich verder te ontwikkelen als sportief leiders. Het is de intentie van Essevee om Davy en Timmy een belangrijke stem te geven in de sportieve toekomst van Zulte Waregem.

De sportieve resultaten kunnen uiteraard niet worden gepland, maar Essevee zal het laatste seizoen van zijn trainer met wie het veel mooie momenten beleefde niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Overigens was Franky Dury de langste trainer in vast dienstverband bij één club in de Belgische hoogste voetbalafdeling.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.