Home > Torhout gaat kansarme gezinnen voorzien van verjaardagspakketten

Torhout gaat kansarme gezinnen voorzien van verjaardagspakketten

Geschreven op 17 augustus 2021 om 08:28 door Mario De Wilde

Elk kind verdient het om zijn of haar verjaardag te kunnen vieren! Een verjaardagsfeestje organiseren of een verjaardagscadeau kopen is bij heel wat gezinnen niet evident. Het Huis van het Kind Torhout zal in samenwerking met Feestvarken VZW verjaardagspakketten op maat voor kansarme kinderen voorzien. Zo wordt elke kinderverjaardag een feestje! Het Huis van het Kind Torhout heeft al veel jaren bijzondere aandacht voor maatschappelijk kwetsbare groepen.

“Met het Huis van het Kind Torhout willen we er voor zorgen dat elk kind zijn verjaardag kan vieren, wat een kleine stap is in de richting van gelijkheid en integratie voor kwetsbare kinderen, één van de doelstellingen van het Huis van het Kind Torhout. Daarom gaan we een samenwerking aan met Feestvarken VZW”, aldus schepen van kinderopvang, Rita Dewulf.

Feestvarken VZW zet zich in om verjaardagspakketten samen te stellen voor kinderen waarbij dit niet evident is. De pakketten worden samengesteld door mensen met een beperking. Een compleet pakket heeft een waarde van ongeveer 45 euro en bevat een gloednieuw en actueel cadeau, een traktatie om uit te delen in de klas en benodigdheden om thuis een feestje te organiseren. De meeste van de middelen van Feestvarken VZW komen uit donaties, maar er wordt ook een gemeentelijke bijdrage gevraagd. Per inwoner betaalt het Huis van het Kind een bijdrage aan Feestvarken VZW, zodat zij hun werking kunnen bewerkstelligen.

Via het Sociaal Huis, de sociale kruidenier De Kommisje en de brugfiguren vinden de pakketten straks hun weg naar de jarige kinderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.