Home > Torens, koninginnen en remise op het strand van Oostende dankzij twee picknickbanken

Torens, koninginnen en remise op het strand van Oostende dankzij twee picknickbanken

Geschreven op 9 augustus 2023 om 17:06 door Mario De Wilde

Geëngageerde Oostendenaars Kevan Seynaeve en Pieter Vierstraete dienden vorig jaar hun idee in voor Wijkprikkels, Schaken aan Zee, met als doel schaken te promoten bij alle bevolkingsgroepen van Oostende. Sinds augustus kunnen Oostendenaars schaken op zitbanken én met zicht op zee. Met Wijkprikkels stimuleert het stadsbestuur verschillende burgerinitiatieven die de sociale cohesie in de wijken moet versterken. Meerdere Oostendenaars dienden vorig jaar leuke voorstellen of Wijkprikkels in voor 2023. Het project schaken aan zee van Pieter Vierstraete en Kevan Seynaeve is daar een van. Die laatste zet ook jaarlijks zijn schouders onder het project Schaken op School, waarbij schaken wordt aangeboden binnen het lestijdenpakket van Oostendse basisscholen. “Schaken is een universele taal, waar contacten via het schaakbord leiden tot wederzijdse waardering en begrip. Door dit project krijgt iedereen de kans om in de verse zeelucht de hersenen te prikkelen bij een partijtje schaak in een ontspannen , recreatieve sfeer. Chess we can!”, aldus Kevan Seynaeve.

Schaken op een unieke locatie

Vanaf augustus zijn er tussen De Drie Gapers en de surfclub meerdere schaakborden terug te vinden op plaatsen die Oostendenaars niet meteen zullen verwachten. De schaakborden zijn namelijk gespoten op verschillende zitbanken langs de zeedijk en omgeving. Daarnaast plaatst de Stad ook nog twee picknickbanken met daarop een schaakbord.

Oostendenaars die zin hebben in een wedstrijdje schaken kunnen een set met schaakstukken ontlenen bij Kaap (Koning Boudewijnpromenade 10), de Surfclub (Koningin Astridlaan 7) of de Bibliotheek (Wellingtonstraat 17) binnen de openingsuren.

Om een schaakstuk te ontlenen, tonen ontleners hun identiteitskaart en telefoonnummer aan de partner. Schakers vinden bij elke partner een stoepbord met daarop meer info en de spelregels voor een vlotte schaakpartij.

Wie het schaken nog niet meteen onder de knie heeft, kan steeds een beroep doen op het spelreglement dat terug te vinden is op oostende.be/wijkprikkels.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.