Home > Topmaand voor Brugge: 800.000 bezoekers, dagtoerisme (+13%) en verblijfstoerisme (+5%)

Topmaand voor Brugge: 800.000 bezoekers, dagtoerisme (+13%) en verblijfstoerisme (+5%)

Geschreven op 28 juli 2023 om 11:19 door Mario De Wilde

De maand juli is op vlak van bezoekersaantallen een topmaand voor het toerisme in Brugge. Naar verwachting zullen in juli meer dan 800.000 bezoekers de historische binnenstad hebben bezocht. Zij verbleven er een paar uur of een of meerdere nachten. Ten opzichte van juli 2022 wordt zowel in dagtoerisme (+13%) als verblijfstoerisme (5%) een stijgend aantal bezoekers genoteerd.

Schepen van Toerisme Mieke Hoste: “In vergelijking met juli 2022 blijft het aantal binnenlandse bezoekers omzeggens status quo (-1%) maar zien we beduidend meer buitenlandse bezoekers (+22%). De groei van het internationaal toerisme is een trend die we ook opmerken in de bezoekerscijfers in de eerste jaarhelft. Meer dan de helft van alle dagjesmensen en ruim vier vijfden van de bezoekers die in Brugge verblijven, zijn van buitenlandse herkomst. Dit zijn de verhoudingen die we ook in pre-corona tijden kenden.”

In de coronaperiode bezochten Belgen meer dan ooit de mooie plekken in eigen land maar bleef het buitenlands toerisme achterwege. Schepen voor Toerisme Mieke Hoste: “In zekere zin kunnen we stellen dat wie toen kwam, nu nog steeds terugkeert. Maar ook de buitenlandse bezoekers zijn terug van weggeweest. In 2022 zagen we achtereenvolgens de terugkeer van de Nederlanders, Fransen, Duitsers en Britten. Die laatste twee herkomstmarkten blijven in 2023 groeien. Daar komen nu ook bezoekers bij uit de verder afgelegen landen zoals Spanje, Italië, de VS en andere landen van buiten Europa.”

In juli zullen dagelijks 32.000 mensen de historische binnenstad hebben bezocht. “In Brugge is het traditioneel drukker tijdens de zomervakantie, maar die drukte is geconcentreerd in bepaalde straten en pleinen en is ook tijdelijk”, weet schepen van Toerisme Mieke Hoste. “Wie de tijd neemt om de stad te ontdekken of er verblijft, leert Brugge op een andere manier kennen. We zetten dan ook doordacht in op bezoekersspreiding.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.