Home > Top van Europese damsport komt volgende week naar Kortrijk voor Open E.K Dammen 2022

Top van Europese damsport komt volgende week naar Kortrijk voor Open E.K Dammen 2022

Geschreven op 26 september 2022 om 08:31 door Mario De Wilde

Het is met enige trots dat de damclubs WDC Heule en De Phenix Kortrijk het Europees Kampioenschap aankondigen dat plaatsvindt in het Groeningeheem, Passionistenlaan 1 te Kortrijk. Een unicum voor België, nog nooit werd een kampioenschap van dit niveau in België gehouden! Dit EK is een kwalificatietoernooi voor het WK 2023. Er zijn vijf plaatsen te verdienen bij de heren en zes bij de dames. De deelnemende landen: Estland, Frankrijk, Italië, Letland, Litouwen, Nederland, Polen, Oekraïne, Turkije, Israël en België.

De wereldtop is vertegenwoordigd door de regerende wereldkampioen Roel Boomstra en veelvuldige wereldkampioene Sadowska Natalia. 2/3de van het deelnemersveld heeft een meestertitel behaald wat aangeeft dat we een hoogstaande competitie tegemoet gaan. De federaties van Wit-Rusland en Rusland mochten geen spelers delegeren gezien de schorsing uitgesproken door het FMJD t.g.v. de oorlog in Oekraïne.

De opening vindt plaats op 3 oktober om 8u30 in het Groeningeheem zaal 16. Om 9u gaan de partijen van start, elke partij duurt gemiddeld 4u30. Er worden in totaal 9 rondes afgewerkt. Op 9 oktober om 16u, in het dakcafé van het Stadhuis Kortrijk, gaat de slotceremonie door. Het toernooi kan bezocht worden gedurende de partijen. De organsatoren vragen absolute stilte om de spelers niet te storen. Op de website www.ec22.be, onder de tab Live Games, kunnen de topmatchen live gevolgd worden en kan de info over de deelnemers geraadpleegd worden.

2 reacties

Raphaël Martens
Geschreven op 2022-10-03 08:30:04
Challenge Mondial 1962 à Liège, avec Baba Sy grand vainqueur ! Championnat d'Europe 1977, Bruxelles, avec Rotislav Letsjinski grand vainqueur !
Frans de Jonge
Geschreven op 2022-09-28 11:59:08
Geweldig dat er zo'n mooi damevenement als een EK in België wordt georganiseerd. Ik heb er een week vrij voor genomen om dit te bezoeken, maar ook om te genieten van het goede leven in het mooie Vlaanderen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.