Home > Tom Debaere uit Roeselare; “Ze spelen met de voeten van motorijders”.

Tom Debaere uit Roeselare; “Ze spelen met de voeten van motorijders”.

Geschreven op 28 april 2020 om 17:19 door Mario De Wilde

Enkele dagen geleden was Tom Debaere uit Roeselare nog mild voor onze overheid, maar in een nieuw filmpje dat ons bezorgd werd, wordt hij echt verbolgen. “Ze spelen met onze voeten”, foetert hij richting Vlaams Minister- President Jan Jambon had het duidelijk gezegd tijdens een interview in het VTM-nieuws: hij beschouwt motorrijden als een sport en in die zin zou na 4 mei recreatief motorrijden weer toegelaten worden. Zij het zonder passagier of ook niet met een zijspan, omdat daar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Waarbij dus nog onduidelijk bleef of dit ook voor familieleden op één motor gold.

Delen delen delen … wa peinzen ze ziender eigenlijk … pissed 😡😡 ➡️

Geplaatst door Tom Debaere op Maandag 27 april 2020

Intussen wordt Jambon teruggefloten vanuit de Federale noodregering door Federaal Minister van Verkeer Francois Bellot. Die haalt aan dat de veiligheidsraad nog niets heeft afgesproken over recreatief motorrijden. Waardoor volgens hem recreatief motorrijden nog steeds verboden zal blijven na 4 mei.
Waarbij we dus in een Kafkaiaanse situatie verkeren in zo al ‘verwarrende tijden.’ Na een rondje woordvoerders bellen kwamen we uiteindelijk uit bij het kabinet van Pieter de Crem, die als Minister van Binnenlandse Zaken over het Ministerieel Besluit gaat (het in wetten gieten van de beslissing die de veiligheidsraad neemt) dat op 4 mei duidelijkheid zal moeten scheppen wat kan en niet kan.
Dat Ministerieel Besluit is het enige rechtsgeldige antwoord op de vraag of we na 4 mei kunnen recreatief motorrijden of niet, maar voorlopig is daar nog geen sluitend antwoord over, omdat er nog steeds aan wordt gewerkt en bijna hobby per hobby wordt bekeken of ze toelaatbaar is of niet. Alles wat toegelaten wordt zal dus klaar en duidelijk in dat Belsuit staan. Tot en met 3 mei is recreatief motorrijden dus in elk geval nog verboden. Of we vanaf 4 mei weer wel recreatief de weg op mogen is dus nog even afwachten op wat er ergens deze week qua Ministerieel Besluit naar buiten zal worden gebracht.
Minister-President Jan Jambon sprak dus voorbarig over een toelating op recreatief motorrijden.
Waarbij we intussen wel even willen melden dat zowel de woordvoeder van Minister Bellot als Minister De Crem aangaven dat ze zelf een motor in de garage hebben staan. Niet dat dit de beslissing van de veiligheidsraad zal beïnvloeden uiteraard, maar helemaal onbewust van het gegeven ‘motorrijden’ zijn bepaalde bevoegde instanties dus niet.
Deze heb ik juist binnengekregen

8 reacties

Clara Bosteels, Middelkerke
Geschreven op 2020-04-29 09:37:57
Beste Franky, geen enkel probleem met het West-Vlaams (ben zelf geboren en getogen aan onze kust) maar dan wel op een beschaafde manier. Dit doet ons imago in de andere provincies zeker geen deugd. Clara Bosteels, Middelkerke
Francky Libbrecht
Geschreven op 2020-04-29 09:10:16
Ministrieel besluit lezen, heel duidelijk. Geen vragen nodig. Ik vind het ook jammer. Mooi weer benzine goedkoop en niet mogen rijden. Jammer maar niet erg. Geen gezaag nodig. We moeten er allen samen door. En, Clara: Westvlams is de skuonste toale die der is. Me moet'n der preus ip zyn!
Terry Galle
Geschreven op 2020-04-29 08:33:39
Ik kan Tom alleen maar gelijk geven. Onze politieke elite spelen al veel te lang spelletjes. Het wordt tijd, hoogtijd dat er eens ene van ons begint zijn mond open te doen en dat zonder partij! Enne of Tom nu Nederlands of West-Vlaams spreekt doet er niet toe. Zijn BOODSCHAP is mega belangrijk! Tom doe voort man!
Patrick Descheemaeker
Geschreven op 2020-04-29 05:53:52
Hallo, Tom groot gelijk de onduidelijkheid is troef bij deze heren. Is in alles zo zeer wening correcte info naar de burgers. Tom niet stoppen met je protest ! Grtz Graese Monkeys
Frank Sommen
Geschreven op 2020-04-28 23:10:46
Mr Bellot, bent u eigenlijk wel bevoegd om beslissingen van een rechtsgeldig verkozen Minister-president en lid van de veiligheidsraad te herroepen ? Ik rij Vmax 1200, en vanaf 4 mei rij ik inderdaad Vmax 1200. Ik doe daar niemand kwaad mee, ik heb ’n helm op, handschoenen en ’n bandana. Ik heb de uitleg/filmpje van Mr Jambon op m’n gsm staan, voor de ijverige politieagent, voor de politierechter en voor de correctionele rechtbank. Mr Jambon is rechtmatig verkozen en Vlaams Minister-president van een meerderheidsregering sedert oktober 2019. Mr Bellot, u bent tijdelijk minderheidsminister van ‘gijle moogt efkes iets zeggen omdat we nog ni klaar zijn met ruzie maken’… Mag ik u er trouwens op wijzen dat uw laatste ‘wapenfeit’ op uw website dateert van 3 februari 2020 ! In Coronatijden, en zeker als u zichzelf belangrijk genoeg vindt om u te profileren als expert-viroloog-je-ne-sais-pas-mais-je-veux-dire-het-een-en-ander… dus in Coronatijden is 3 februari een eeuwigheid geleden ! Iets over de verlaging van wat taxen voor pleziervaartuigen ofzo. Duidelijk een maatregel voor mensen met meer dan 1 simpele bankrekening. … Soit. Hebt dan tenminste de ba…. euh, de moed om uw uitleg ‘waarom niet met de moto’ daar neer te laten pennen. Mr Bellot, het is voor iedereen moeilijk deze dagen. Ook vandaag wil ik niet in uw schoenen staan. U zou dat beter wel eens doen bij een simpel arbeiderke met toevallig 1 moto in zijn kot. Dus Mr Bellot; Ik rij Vmax 1200, en vanaf 4 mei rij ik inderdaad Vmax 1200. Voor de sport en ontspanning. (Voor de reactie van hierboven, ‘Andra’, mijn motorfiets heeft de originele stille uitlaat en ik rij meestal alleen. En alle begrip voor uw situatie !) Trouwens kan je ook nog ergens meegeven waar ik het goedkoopste lidgeld kan vinden voor een golfclub ? Durft u me de prijs antwoorden van bijvoorbeeld de ‘Royal Keerbergen Golfclub’ ? Prettige volgende verkiezingen nog gewenst. Frank, Heverlee
G. Wilssens, Blankenberge (motorrijder)
Geschreven op 2020-04-28 18:36:18
Minister Jambon, kan je zo snel mogelijk een lockdown voor Klinklaar Egoïsme uitvaardigen en er een boete van 500 euro opzetten? Het zal sommige mensen uit Roeselare misschien even tot nadenken aanzetten. P.S.: ik heb zelf ook een motor.
Herman De Roeck
Geschreven op 2020-04-28 17:57:47
Ik kreeg het erg benauwd toen ik Tom bezig zag en hoorde. Heeft deze man de afgelopen weken al eens een voet in onze verpleeghuizen ‘op slot’ gezet? Heeft hij al eens stilgestaan bij het verbod voor dierbaren, die hun demente vader of moeder trouw bezoeken, sommigen dagelijks, en op die wijze de aanwezige werkers én hun geliefden nog steeds bijstaan als mantelzorger? Wellicht niet want deze man vindt het erg dat hij geen rondjes mag rijden terwijl heel de wereld in gevaar is. Zulke mensen zijn de controle op hun bestaan in hun garage kwijtgeraakt. Beseft deze motorijder hoe het moet zijn met de emotionele en psychische gesteldheid van demente of zorgbehoevende vader of moeder, als die zijn vertrouwde bezoekers moet missen? Die strelende hand, die kus, die veilige stem. Natuurlijk gaat het om kwetsbare ouderen, is er de angst dat mensen ‘die van buiten komen’ misschien het coronavirus naar binnen brengen. Maar hetzelfde geldt voor de directe werkers in de verpleeghuizen, die ook naar huis gaan, in hun gezinnen verblijven, boodschappen doen en voortdurend met onze gezondheid bezig zijn. En dan gaat deze onbenul uit Roeselare eventjes voor de Juiste Minister spelen. Het gevaar van dit soort nonsens is niet te onderschatten want het moedigt andere gekken nog aan. Wegzwijgen dit soort prietpraat. Herman De Roeck, Brugge
Clara Bosteels, Middelkerke
Geschreven op 2020-04-28 17:39:48
Zou Mijnheer Debaere een beetje fatsoenlijke taal willen gebruiken. Ik ben zelf West-Vlaamse maar schaam me diep als ik dit soort praatjes allemaal hoor. Hoe zou Tom reageren als we over een paar weken opnieuw met meer dodelijke slachtoffers en ellende zouden opgescheept zitten? Kunnen we met z'n alleen niet een beetje geduld opbrengen en vooral niet op een goedkope en makkelijke manier de politici te schofferen vanuit een motoratelier? Na de motorijders zijn het dan de wielrenners, de voetbalsupporters, de acteurs en de reisagenten die op de barricaden mogen springen. Solidariteit? Een mooi woord tot iedereen zich plots een slachtoffer begint te voelen. Probeer eerst eens goede manieren te leren vooraleer je je frustraties in het openbaar wil geven, mijnheer Debaere

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.