Home > Tom Debaere uit Roeselare doet warme oproep om motards weer te laten rijden

Tom Debaere uit Roeselare doet warme oproep om motards weer te laten rijden

Geschreven op 26 april 2020 om 10:22 door Mario De Wilde

Tom Debaere, de man achter Einser Engine’s motorstore in Roeselare, postte zopas een filmpje waarop hij de regering vraagt wanneer de motards weer hun favoriete hobby mogen uitoefenen. De West-Vlaming verduidelijkt: “Als ik zie dat je mag gaan fietsen, gaan lopen, gaan paardrijden, gaan kajakken, tennissen, … Dat je nu al met drie personen bepaalde dingen mag doen, dan vraag ik me wel af waarom wij niet met onze moto op pad mogen”, zegt Tom in z’n filmpje. “Ik heb me de voorbije maand nooit echt gemoeid in al de discussies over het al dan niet mogen rijden met de motor omdat ik het ergens wel snapte. Maar nu de maatregelen terug versoepeld worden, mag er ook wel een versoepeling komen op de hobby’s. Motorrijden is voor ons een hobby, heel veel mensen gebruiken hun motor voor essentiële verplaatsingen maar willen ook graag eens een niet-essentiële verplaatsing doen. Waarom kan dat niet? Heel veel motards hebben de vraag al gesteld. Waarom kan dit niet? Maar het blijft stil, er komen geen antwoorden. Dat is heel jammer, we voelen ons als motards in de steek gelaten. Ik vraag aan alle motorclubs, alle -verenigingen en iedereen die ook maar een beetje motorminded is: stel de vraag aan de overheid en dan hoop ik snel antwoord te krijgen.”

Einser Engine’s motorstore Roeselare… soms moet het ook eens serieus zijn …

Geplaatst door Tom Debaere op Zaterdag 25 april 2020

2 reacties

frank sommen
Geschreven op 2020-04-28 20:42:56
Mr Bellot, bent u eigenlijk wel bevoegd om beslissingen van een rechtsgeldig verkozen Minister-president en lid van de veiligheidsraad te herroepen ? Ik rij Vmax 1200, en vanaf 4 mei rij ik inderdaad Vmax 1200. Ik doe daar niemand kwaad mee, ik heb 'n helm op, handschoenen en 'n bandana. Ik heb de uitleg/filmpje van Mr Jambon op m'n gsm staan, voor de ijverige politieagent, voor de politierechter en voor de correctionele rechtbank. Mr Jambon is rechtmatig verkozen en Vlaams Minister-president van een meerderheidsregering sedert oktober 2019. Mr Bellot, u bent tijdelijk minderheidsminister van 'gijle moogt efkes iets zeggen omdat we nog ni klaar zijn met ruzie maken'... Mag ik u er trouwens op wijzen dat uw laatste 'wapenfeit' op uw website dateert van 3 februari 2020 ! In Coronatijden, en zeker als u zichzelf belangrijk genoeg vindt om u te profileren als expert-viroloog-je-ne-sais-pas-mais-je-veux-dire-het-een-en-ander... dus in Coronatijden is 3 februari een eeuwigheid geleden ! Iets over de verlaging van wat taxen voor pleziervaartuigen ofzo. Duidelijk een maatregel voor mensen met meer dan 1 simpele bankrekening. ... Soit. Hebt dan tenminste de ba.... euh, de moed om uw uitleg 'waarom niet met de moto' daar neer te laten pennen. Mr Bellot, het is voor iedereen moeilijk deze dagen. Ook vandaag wil ik niet in uw schoenen staan. U zou dat beter wel eens doen bij een simpel arbeiderke met toevallig 1 moto in zijn kot. Dus Mr Bellot; Ik rij Vmax 1200, en vanaf 4 mei rij ik inderdaad Vmax 1200. Voor de sport en ontspanning. (Voor de reactie van hierboven, 'Andra', mijn motorfiets heeft de originele stille uitlaat en ik rij meestal alleen. En alle begrip voor uw situatie !) Trouwens kan je ook nog ergens meegeven waar ik het goedkoopste lidgeld kan vinden voor een golfclub ? Durft u me de prijs antwoorden van bijvoorbeeld de 'Royal Keerbergen Golfclub' ? Prettige volgende verkiezingen nog gewenst. Frank, Heverlee
Andra
Geschreven op 2020-04-27 11:43:59
Beste, Ik woon in een natuurgebied in Wallonië. Ik spreek uit naam van een 50 tal bewoners., waar we zelf jammer genoeg veel last hebben van "sportende" motards. De vallei waar ik woon wordt door vele motards als circuit gezien waar ze dan aan hallucinante snelheden voorbijrazen met het bijhorende helse lawaai. Dit is een betreurend fenomeen dat de bewoners hier het leven zuur maakt. Zelfs in coronatijd zijn er de laatste dagen, motards waar kinderen fietsen in de vallei voorbijrazen en enkel aan hun "pleziertje denken". Ik spreek niet alleen uit mezelf. We zijn een groep van de bewoners van de vallei, die een uitzonderlijk natuurgebied is. Waar nu, de oehoe broedt, dankzij de rust maken ze een nest. Een uitzonderlijk zeldzame vogel die beschermd is en heel gevoelig is voor verstoring. Ik wens een oproep te doen aan alle motards, "rij op de straten zoals jullie eigen kinderen er wonen" " Op sommige gebieden kom gewoon niet, waar er echte natuurgebieden zijn, laat ze met rust, of kom wandelen of met de fiets op die gebieden. " Er zijn respectvolle motards, maar het merendeel die hier komen zorgen voor gevaar en overlast. Aan de politiek, "als motorrijden als sport wordt gezien, daar bestaan circuits voor, geen probleem, maar het is een werkelijk gevaar op de openbare weg, en als zeker "not done" in natuurgebieden. Een debat hierover met alle partijen is zeker de moeite waard. In elk geval, hier zijn de motards een gevaar op de weg, en jammer genoeg dit opnieuw sinds enkele dagen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.