Home > Toeters & Bellen: vandaag opent hotel La Réserve in Knokke-Heist

Toeters & Bellen: vandaag opent hotel La Réserve in Knokke-Heist

Geschreven op 17 juli 2023 om 09:24 door Mario De Wilde

Vanmiddag is de meest exclusieve badplaats van ons land getuige van de opening van het nieuwe La Réserve. Dit emblematische hotelgebouw is al sinds de opening in 1949 een vaste waarde in Knokke-Heist. La Réserve mocht al veel vooraanstaande gasten ontvangen, zoals Hollywoodsterren, politici, koninklijke gasten, toonaangevende ontwerpers en intellectuelen. René Magritte, Frank Sinatra, Marlène Dietrich, Brigitte Bardot, Charles Aznavour, Jacques Brel, Keith Haring, David Beckham, Paris Hilton en vele anderen zagen het hotel als een uitvalbasis voor ontspanning en luxe. Ook Jean-Claude Van Damme, een vaste hotelgast, was recent zelfs aanwezig op één van de dry-runs in het restaurant La Rigue.

Het nieuwe ontwerp, volgend op de overname van La Réserve in 2021 door de Belgische investeerders Bart Versluys en Marc Coucke, is een ode aan het befaamde hotel als erfgoed, terwijl het toch een 21e-eeuwse stijl uitstraalt. De openbaar toegankelijke interieurs zijn heruitgevonden door Glenn Sestig Architects, met zijn kenmerkende visie op subtiele luxe die hoogwaardige materialen combineert met een minimalistische benadering. Bart Versluys en zijn topteams stuurden de volledige coördinatie en verbouwing aan in een recordtijd van 6 maand. Bij momenten werkten 350 stielmannen dag en nacht aan een verschroeiend tempo om de deadline te halen.

De imposante lobby van La Réserve ademt de grandeur die past bij het erfgoed. Het is volledig vernieuwd om te voldoen aan de normen van vandaag en morgen. De gerenoveerde ruimte doet denken aan de chique, mondaine tijd van de jaren 1930, met een eigentijdse twist. Eucalyptushout wordt gecombineerd met onyx marmer en details in messing. Dit alles wordt versterkt door zorgvuldig op elkaar afgestemd meubilair. Deze majestueuze centrale hal doet dienst als receptie, lounge en ‘openbaar plein’ in het hotel. Het geeft moeiteloos toegang tot een reeks onderling verbonden ruimtes met openbare voorzieningen, zoals de aantrekkelijke bar, de boetiek met topmerken, de multifunctionele La Réserve Signature Room (beschikbaar voor alle soorten evenementen – van tentoonstelling tot merklancering), restaurant La Rigue powered by topchef Peter Goossens, de Private Salons voor privé-evenementen of dining, en de Silver Lake Rooms (zalen die perfect geschikt zijn voor grootschalige evenementen, van conferenties tot gala’s).

De perfect op elkaar afgestemde binnenruimtes van het hotel zijn een high-end mix van op maat gemaakte creaties in combinatie met ontwerpen van Jean-Michel Frank en Christian Liaigre. Het unieke maatwerk, zoals een aantal handgesneden wandsculpturen in reliëf die zandformaties aan zee nabootsen en op maat gemaakte panelen in geweven metaal die als scheidingswanden worden gebruikt, hult alles in een sfeer van ruimtelijke verfijning.

Deze publiek toegankelijke binnenruimtes worden aangevuld door buitenruimtes die zich uitstrekken over het domein. Zij kijken uit op het Zegemeer van Knokke-Heist en het beroemde drijvende ballet van de Wuivende Krabben, een fonteinsculptuur van de gerenommeerde Belgische kunstenaar Panamarenko.

En dit is nog maar het begin … Een ponton (in aanvraag) om te zonnebaden op het meer en een spa- en wellnessgedeelte, ook volledig ontworpen door Glenn Sestig Architects, zijn momenteel in aanbouw. Deze faciliteiten met o.a. een rooftop zwembad (55m²), sauna, hammam en massagecabines zijn momenteel nog niet operationeel.

De elegante design hotelaccommodatie van La Réserve bestaat uit 79 indrukwekkende kamers, 29 verrassende junior suites, een Executive en een Presidential Suite, evenals het unieke royale penthouse van zo’n 270 m², dat de kroon vormt op het hotel.

Alle 111 kamers en suites kregen een verfrissende make-over door Bart Versluys en zijn teams en worden gekenmerkt door natuurlijke kleuren en materialen en serene composities. Ze weerspiegelen allemaal het cosy gevoel aan zee in combinatie met luxe, typerend voor de mooiste architecturale resort hotels.

Het nieuwe La Réserve straalt glamour en verfijning uit. Het biedt topservice in een luxueuze setting. Gasten genieten hier het hele jaar door van een buitengewone ervaring in Knokke-Heist, het summum van stijl aan zee. Het voltallige team van La Réserve kijkt er dan ook naar uit om vanaf vandaag 17 juli gasten te verwelkomen. Foto’s Van Wellen Group

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.