Home > Toeristische infokantoren in De Haan en Wenduine opnieuw open en Albert Einstein begroet je

Toeristische infokantoren in De Haan en Wenduine opnieuw open en Albert Einstein begroet je

Geschreven op 27 juni 2024 om 07:03 door Mario De Wilde

De toeristische infokantoren in De Haan en Wenduine hebben na een grondige renovatie hun deuren heropend, en bieden nu een moderne, inspirerende omgeving voor bezoekers en inwoners, met de nadruk op duurzaamheid, digitalisering en beleving. De gemeente kon voor de herinrichting een beroep doen op een subsidie van de provincie West-Vlaanderen. De kantoren werden omgevormd tot hedendaagse inspiratiepunten, voor zowel bezoekers als inwoners.

Schepen voor toerisme, Marleen De Soete: “De kantoren zijn ingericht met duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen. Beleving en digitalisering staan centraal. Bezoekers kunnen via een ‘area explorer’ op een persoonlijke, intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier het toeristische aanbod van de gemeente ontdekken. Kom je bijvoorbeeld met de familie voor 1 dag naar De Haan om te fietsen, dan kan je hier een fietstocht op maat filteren en deze via een QR – code eenvoudig opladen naar je smartphone.”

Verder tonen leuke en speelse elementen, zoals draaiblokken, ontdekdeuren en een carrousel de toeristische troeven van de gemeente. En het infokantoor van De Haan biedt ook een leuke primeur. “Hier kan je via artificiële intelligentie (AI) de stem van Albert Einstein horen die de troeven van onze gemeente promoot”, aldus de schepen. Naast de belevingselementen werden de infokantoren ook uitgerust met een klantvriendelijke balie en een shop waar bezoekers terecht kunnen voor souvenirs en streekproducten. Burgemeester Wilfried Vandaele, verantwoordelijk voor patrimonium: “Het gebouw van het toerismekantoor in Wenduine was aan een opfrissing toe. Dat geldt ook voor het als monument beschermde tramstationnetje in De Haan, dat binnenkort ook aan de buitenzijde volledig wordt gerestaureerd.”

De gemeente deed voor het concept een beroep op het ontwerpbureau Alfavision, dat heel wat ervaring heeft met het herinrichten van musea, bezoekerscentra, informatiecentra en erfgoed. Er werd voor de herinrichting een budget van 250.000 euro voorzien, de gemeente kon een beroep doen op een subsidie van 100.000 euro van de provincie West-Vlaanderen. “We zijn heel trots om als provincie een stevige impuls te kunnen geven aan de vernieuwing van deze twee toeristische infokantoren. Een kwalitatief, eigentijds onthaal draagt immers bij aan de tevredenheid van de bezoekers en is een fantastische aanvulling op het warme, persoonlijke onthaal van de medewerkers in Wenduine en De Haan”, zegt gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu.

Meer informatie over de infokantoren en het toeristische aanbod in De Haan en Wenduine vind je op www.visitdehaan.be.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.