Home > Toeristisch seizoen 2023 Vleteren met tal van leuke nieuwigheden voorgesteld

Toeristisch seizoen 2023 Vleteren met tal van leuke nieuwigheden voorgesteld

Geschreven op 29 maart 2023 om 07:38 door Mario De Wilde

Zopas werd het nieuw toeristisch seizoen 2023 Vleteren voorgesteld. Naast de vaste waarden, staan er dit jaar opnieuw enkele nieuwe projecten op de agenda. Van 22 april tot 28 mei kan je in de Sint-Amatuskerk van Oostvleteren de reizende tentoonstelling ‘Gif mo goaze’ gratis bezoeken. De tentoonstelling belicht de vondsten van de archeologische opgravingen die werden uitgevoerd bij de aanleg van de nieuwe Fluxys aardgasleiding. Op dinsdag 9 mei komt archeoloog Floris Beke de Vleterse vondsten verder toelichten tijdens een lezing.

Op zondag 30 april wordt ‘Venster op Vleteren’ geopend. Deze wandeling kadert in het WOI-thema ‘LANDSCAPES/Feel Flanders Fields’ (Het landschap getuigt) van Toerisme Westhoek. De route van 5,2km leidt je langs verschillende kijkboxen met foto’s die meer dan 100 jaar geleden op exact dezelfde plaats werden genomen: unieke vensters op het verleden. Ook de bijhorende verhalen krijg je geserveerd. Doorheen het jaar worden ook 6 wandelingen georganiseerd onder begeleiding van een gids.
Binnen hetzelfde thema verwelkomt Vleteren ook Willem Vermandere op 29 april in OC De Sceure. Hij brengt onder de noemer ‘Altijd iemands vader, altijd iemands kind’ liedjes en verhalen over de oorlog en dat doet wat met een mens.

Tijdens het weekend van 22 en 23 april belooft de 7de editie van het Weekend van het volkscafé opnieuw voor heel wat ambiance te zorgen. Deelnemende cafés in Vleteren zijn Het Witte Paard, ’t Oud Postje, Navaro, Het Kasteelhof en Den Engel. Meer info over het programma vind je op http://www.xn--weekendvanhetvolkscaf-v5b.be/

Verder op de agenda: Archeologiedag (28 mei), de zomerfietszoektocht (1 juli – 30 oktober), de passage van de Vierdaagse van de IJzer in Westvleteren (24 augustus), een tramrondrit in het thema van de wederopbouw (8 oktober) en de wandeling van nun’n toet poaters (22 en 29 oktober).
Meer info en alle activiteiten vind je op www.toerismevleteren.be , Facebook (Toerisme Vleteren) of Instagram (@vleteren8640).

Daarnaast is er op zo 16 april een vroegemorgenwandeling met ontbijt in het Dorpshuis van Woesten. Op 19 april is het Buitenspeeldag en op 30 april opening van de wandeling ‘Venster op Vleteren’ met vertrek en aankomst in OC De Sceure. Op zo 7 mei is het Dag van de Mobiliteit waar je tijdens Vleter’n op wiel’n kennismaken met gekke fietsen, promillebrillen en dode hoek. Op vrijdag 14 juli gaat er een Franchen avond door in het Dorpshuis van Vleteren met Franse muziek, kaas en wijn, petanque, picon en andere Franse sfeermakers. Het Waterfeest in Elzendamme gaat door op zo 27 augustus. Tips voor de zomerfilm van vrijdag 18 augustus zijn welkom bij Toerisme Vleteren. Een muzikale monoloog ‘Wat als de boerin kanker krijgt’ gaat door op vrijdag 13 oktober. Het toeristische seizoen wordt afgesloten met een oorlogsfilm ‘Joyeux Noël’ op zondag 27 december.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.