Home > Toerisme in Brugge deed het in juli (lichtjes) beter dan verwacht

Toerisme in Brugge deed het in juli (lichtjes) beter dan verwacht

Geschreven op 29 juli 2021 om 13:29 door Mario De Wilde

Brugge sluit de maand juli af met al bij al mooie toerismecijfers. Volgens tellingen op basis van mobiele data zullen naar verwachting 570.000 bezoekers de historische binnenstad hebben bezocht. Schepen van Toerisme Philip Pierins: “Met dit aantal zitten we nog ver onder de 850.000 bezoekers die in een normale maand juli naar Brugge komen, maar de trend is positief en daar trekken we ons aan op.”

Zoals verwacht nemen ook deze zomer bijzonder veel Belgen vakantie in eigen land en dat laat zich ook merken in de cijfers. Driekwart van alle bezoekers kwam in juli uit het binnenland. Brugge noteerde evenveel Belgische dagtoeristen als in 2019 en een verdrievoudiging van het aantal binnenlandse overnachtingen. De Belgen verbleven gemiddeld 1,5 nachten en dat is langer dan in andere jaren.

Schepen Philip Pierins: “Dat onze landgenoten massaal de weg naar Brugge vinden, weten we heel erg te waarderen, maar in aantal kunnen ze het verlies uit de internationale markten niet compenseren. Zo sluiten de Brugse hotels de maand af met een gemiddelde bezetting van rond de 45% à 50% en dat is toch een pak minder dan de 85% die we normaal gezien in juli halen.”

Voor augustus noteren de hotels in Brugge op dit moment een bezetting van 22%. “Gelet op de onzekerheid wachten mensen extra lang alvorens hun intentie tot reizen om te zetten naar een effectieve boeking. Die zijn op dit moment vooral last-minute. Als de randvoorwaarden om te reizen in gunstige zin evolueren en ook het internationaal toerisme terug op gang komt, zijn we voor augustus hoopvol gestemd. In ieder geval blijven we onze acties ter ondersteuning van onze sector zowel in het binnenland als in de buurlanden opvoeren”, aldus schepen Philip Pierins.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.