Home > Toegang tot Zeebrugse strand ruim vergroot, met dank aan ‘Zon, Zee … Zorgeloos’

Toegang tot Zeebrugse strand ruim vergroot, met dank aan ‘Zon, Zee … Zorgeloos’

Geschreven op 2 juli 2024 om 13:19 door Mario De Wilde

Ook dit jaar kunnen personen met een handicap in juli en augustus opnieuw dagelijks van 10.30 tot 18.30 uur genieten van het strand en de zee door het project ‘Zon, Zee … Zorgeloos’. Met dit project wordt de toegankelijkheid van het Zeebrugse strand ruim vergroot. Het initiatief ‘Zon, Zee … Zorgeloos’ richt zich tot alle strandbezoekers met mobiliteitsbeperkingen. Ouders met kleine kinderen, personen met een fysieke of visuele beperking, maar evengoed een kind met een gebroken been of een verstuikte voet.

Schepen van Welzijn Pieter Marechal: “In het Badengebouw staan een elektrische strandrolstoel, drie manuele strandrolstoelen, een strandrollator en een Tiralo ter beschikking. Het Badengebouw is ook uitgerust met een toegankelijk toilet en douche en een hellend vlak dat naar het strand leidt. Ook de surfclub heeft zo’n hellend vlak. Vanaf het strand kan men via het verhard pad naar de zee.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Ook dit jaar kunnen we weer rekenen op onze gemotiveerde jobstudenten. Eén telefoontje (0472 90 08 45) en zij halen u met een rolstoel op aan het station of aan de kusttram. De toegankelijke kusttram en het station halte Zeebrugge strand zijn slechts 300 meter verwijderd van het Badengebouw. In de buurt van de strandzones is er voldoende parking voor iedereen, waarvan 16 parkeerplaatsen voor personen met een handicap.”

Uitrusting
Er zijn drie strandrolstoelen, een tiralo en een strandrollator ter beschikking. Men kan gebruikmaken van de strandrolstoelen en rollator met of zonder hulp van de assistenten.

“Twee jaar geleden werd er een elektrische strandrolstoel aangekocht. De elektrische rolstoel werd dikwijls ontleend en is zeker een meerwaarde voor dit project en voor Zeebrugge”, zegt schepen Pieter Marechal. “Deze strandjutter is uitgerust met alle nodige veiligheidsmiddelen, aanpasbare bediening en in de kleuren van ‘Zon, zee … Zorgeloos’. Met deze elektrische rolstoel willen we de mensen met mobiliteitsproblemen meer autonomie geven. Het toestel is dan ook eenvoudig in gebruik en heeft voldoende actieradius voor ruime wandelingen op strand en dijk. Deze elektrische strandjutter ging na de zomer naar Beisbroek, waar personen met een mobiliteitsbeperking ook een mooie boswandeling konden maken. Ook daar werd die alle weekends gebruikt. Deze jutter is ook ideaal voor het bos en oneffen terrein.”

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “De publieke ruimte in Brugge is er voor iedereen. Als schepen van Openbaar Domein zet ik me volop in voor het toegankelijk maken van parken en ook de zee. We vernieuwden het houten wandelpad op het strand en maakten het dubbel zo lang, namelijk zestig meter tot aan het harde zand. Dankzij dit wandelpad is de zee voor iedereen beter bereikbaar. Bovendien staat de dienst Openbaar Domein ook in voor het klaar maken van het strand.”

“Dankzij ‘Zon, Zee … Zorgeloos’ kan iedereen genieten van een dagje aan zee in het mooie Zeebrugge. Elke bezoeker kan tot vlak bij de zee gaan of zelfs pootje baden. Zo biedt Zeebrugge iedereen comfortabele toegang tot het strand”, besluit schepen van Toerisme Mieke Hoste.

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.