Home > Tinekesfêtes in Heule gaan vandaag van start (7-8-9-10- & 16 september)

Tinekesfêtes in Heule gaan vandaag van start (7-8-9-10- & 16 september)

Geschreven op 7 september 2023 om 07:10 door Mario De Wilde

Heule is opnieuw klaar voor een spetterende editie van de Tinekesfeesten. Vanaf donderdag 7 september tot en met zondag 10 september wordt er gestreden voor de titel van Tineke van Heule 2023. Voor de 59ste editie dopen we de Tinekesfeesten om tot Tinekesfêtes. Les présidents d’Heule Simon Demaitre en Phaedra Hoste zijn helemaal klaar om het startschot te geven van een weekend vol belles histoires. De Heulse straten zijn gevuld met de oranje Tinekesvlag en als kers op de taart hangt de Franse vlag klaar om aan het weekend te beginnen.

Dit jaar nemen we acht kandidates mee doorheen een weekend vol spel en plezier. Zij strijden voor het felbegeerde zilveren lintje van ‘Tineke van Heule 2023’. Naast deze verkiezing, valt nog veel meer te beleven.
Op donderdag wordt het startschot gegeven met een officiële opening met burgemeester Ruth Vandenberghe en voorzitters Simon en Phaedra. Daarna zorgen Sir Sugar, Radio Barba en Santy M voor een volle tent op het Lagaeplein.

Op vrijdag staat een vernieuwde avond- en rommelmarkt klaar om de Heulse straten te vullen. U kan er genieten van hapjes, drankjes en hier en daar geweldige spulletjes op de kop tikken. Vanaf dan staan de 8 freules in de startblokken voor het weekend van hun leven. Een optocht, voorstellingsproef en zangproef worden de start van hun tour de France. In de tent zorgen onder andere Nina Black, USED en Michael Amani voor opnieuw een onvergetelijke Friday Beats. Ook het Tinekesvat staat klaar voor een heuse ‘alors on danse’-avond. Als laatste keren we terug naar de roots op onze geliefde Heuleplaats. Vanaf 22uur wordt er terug leven geblazen in Heuleplatse met o.a. een optreden van de Corsari’s.

Om onze maag wat te vullen starten we de zaterdagmorgen met de Dorpsbrunch. Des croissants, des baguettes et du fromage, er ligt voor ieder wat wils. Vanaf 13u30 wordt er lucht in de springkastelen geblazen om de vele kinderen in het Tinekesbos een geweldige middag te bieden. Met een optreden van partyband JaJaJoepie om 15u30 en een spekkenworp om 17u is het Kinderdorp compleet. Werkgroep Tinekesvat stelt het Kerkplein open voor ‘Den toer van Vrankrik’. De jeugd maakt zich klaar voor een heus peloton langs de Franse velden, onderweg passerend langs verschillende Franse opdrachten. Om 15u start de Heulse Dorpsquiz in de tent. De 8 kandidates strijden intussen in ‘Tinekes slag om het park’.

’s Avonds neemt juryvoorzitter Bert Huysentruyt de kandidates mee naar OC de Vonke voor het hoogtepunt van het weekend: de verkiezingsavond. Na de verkiezingsavond kan je afzakken naar de tent voor een feestje met Crooked Steps, Pussy Willow en Flavour Drop. Ook het Tinekesvat staat klaar met muziek en drankjes.

Zondag geven de kandidates een laatste keer het beste van zichzelf in de kook- en slotproef. Ook de Grote prijs Valere Vandecasteele zorgt opnieuw voor koers op zondag. Om de spanning voor de bekendmaking nog even uit te stellen, zorgen Mistaa Hackxaaa en the Jonas Brodders voor sfeer in de tent. Nog even meekwelen met Franse chansons tijdens Heule Kweelt en we zijn klaar voor de bekendmaking van het 59ste Tineke van Heule.

Op zaterdag 16 september nemen we de tijd om dit 59ste Tineke van Heule officieel aan te stellen. Traditiegetrouw wordt deze avond en onze Tinekesfeesten afgesloten met een spetterend vuurwerk in het Tinekesbos.
Meer info en het volledige programma op www.tinekesfeesten.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.