Home > Tine en Guga reizen van de Ardennen naar… ‘overal behalve Calpe’ met Tifanny uit Beernem

Tine en Guga reizen van de Ardennen naar… ‘overal behalve Calpe’ met Tifanny uit Beernem

Geschreven op 2 augustus 2019 om 17:29 door Mario De Wilde

Tine Embrechts en Guga Baúl hebben hun Goed Verlof uitstekend ingezet. Gemiddeld 425.000 kijkers – goed voor 30,9% marktaandeel (VVA 18-54, live+uitgesteld) – lieten zich in de eerste week inspireren door hun originele vakantie-ideeën. In week 2 trekken Tine en Guga op stedentocht door Vlaanderen en van de Ardennen richting Barcelona tot… “overal behalve Calpe”. Die bestemming is immers al 30 jaar de vaste vakantiestek van David, maar staat voortaan op de zwarte lijst van zijn partner Sarah. De nieuwe Goed Verlof-week wordt op maandag 5 augustus ingezet door Stijn en Marijke (35) uit Moerbeke-Waas. Het koppel is al 7 jaar gelukkig getrouwd, alleen over hun ideale vakantie geraken ze het moeilijk eens. Marijke houdt van avontuur en luxe, Stijn van geschiedenis en ‘back to basics’. “Een bed, wasplek, een beetje eten en een pintje”, is alles wat hij nodig heeft. Marijke wil meer dan een bed en een bad. In de Ardennen laat Tine hen proeven van een joert op het platteland, het Valkennest in de hoogste toren van een kasteel en een modern hotel te midden van de natuur.

David (39) uit Lennik zweert bij zijn ultieme vakantiebestemming: Calpe. Hij brengt er al meer dan 30 jaar zijn vakantie door, waarvan 15 jaar samen met zijn partner Sarah (33). Zelfs hun huwelijksreis ging naar Calpe. Voor Sarah is het welletjes geweest. Zij wil met het gezin andere oorden ontdekken en legt haar lot in de handen van Guga. Hij toont hen op dinsdag 6 augustus 3 paradijsjes in de Franse Provence.

Annelien (32, Leuven) en Tiffany (31, Beernem) zijn al 10 jaar de beste vriendinnen. Maar als het over het boeken van een vakantie gaat, ontstaat er paniek. Tiffany wil vooral niks doen en zonnen aan het zwembad. Annelien gaat liever op stap en cultuur opsnuiven. Tine gaat op woensdag 7 augustus in het bruisende Barcelona op zoek naar het ideale compromis. Hoe reageren de dames wanneer ze plots deel uitmaken van een metershoge menselijke toren?

Op donderdag 8 augustus sluit Guga af met een culinaire citytrip door Vlaanderen. Lia (57) en Pippo (55) uit Genk zijn echte foodies, maar dat is ook het enige waarin ze op vakantie overeenkomen. “Wij zijn altijd aan het discussiëren”, luidt het. De temperamentvolle Lia zoekt graag nieuwe ervaringen op, Pippo zit daar niet op te wachten. Hij houdt van een sociale vakantie, zij van rust. Guga gaat voor hen op zoek naar een geschikt adresje in de stad. Een proper adresje, want Lia heeft smetvrees en onderwerpt de kamers aan een grondige inspectie. Mechelen, Leuven of Kortrijk: waar vindt Guga het smakelijkste adresje?

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.