Home > Tim Smolders wordt Head of Academy bij Club Brugge

Tim Smolders wordt Head of Academy bij Club Brugge

Geschreven op 12 augustus 2021 om 14:28 door Mario De Wilde

Tim Smolders, assistent-coach en talent coach van de U21 en U18 teams vervangt Pascal De Maesschalck als nieuwe Head of Academy. Smolders: “Ik ben zeer enthousiast om deze nieuwe rol op te nemen. Ik heb altijd al interesse gehad om door te groeien naar een functie in deze richting en het is fantastisch om te zien dat je bij Club zo’n kansen krijgt als je je bewijst. De lat ligt hoog om de groei van de A-kern te blijven volgen en we zullen die de komende jaren nog hoger leggen. Ik kijk er naar uit om er samen met m’n team keihard voor te gaan.”

Pascal De Maesschalck op zijn beurt wordt hoofd opleidingen bij AS Monaco, een functie die hij de voorbije 10 jaar bij Club bekleedde. Na de komst van Talent Manager Carl Hoefkens oriënteerde Pascal zich bij Club de voorbije jaren voornamelijk op de organisatorische coördinatie en uitbouw van de academy.

De Maesschalck: “Ik ben enerzijds zeer dankbaar. Dankbaar dat ik de afgelopen tien jaar met een fantastisch team bij Club mocht werken en dankbaar dat ik van Vincent en Bart de kans kreeg om deze job te mogen doen. Anderzijds ben ik ook heel trots. Trots dat we met Club een structuur hebben uitgewerkt waarbij er een weg is voor spelers vanuit NXT naar Club 1. De ingeslagen weg rendeert en er komen nog heel wat talenten aan in de toekomst.”

Roel Vaeyens: “We willen Pascal van harte bedanken voor zijn inzet en bijdrage in het succes van onze jeugdopleiding. Als coördinerende schakel van een sterk team heeft Pascal meegeholpen om onze Academy, naar de top van België te leiden. We willen Pascal veel succes wensen in zijn verdere carrière. Met Tim halen we een vervanger in eigen rangen. Als ex-voetballer heeft Tim de voorbije jaren bewezen ook in de omkadering van onze jeugdvoetballers een grote meerwaarde te kunnen bieden. We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is. ”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.