Home > Tim Merlier wint 27e editie van de Panne Beach Endurance met veel schoon volk

Tim Merlier wint 27e editie van de Panne Beach Endurance met veel schoon volk

Geschreven op 20 november 2023 om 13:15 door Mario De Wilde

Heel wat schoon volk gisteren aan de start van de Panne Beach Endurance. Onder de deelnemers herkenden we een hele delegatie van Soudal Quick-Step en tal van andere profwegrenners. Zij kleurden, samen met de strandspecialisten, deze razend spannende 27ste editie.

Terwijl de wedstrijd klassiek volledig openbarst in de eerste strook richting Frankrijk, bleef het dit jaar bij de favorieten opvallend stil. De hevige tegenwind nodigde immers niet uit tot een vroege aanval. Na het keerpunt in Bray-Dunes zag Frans kampioen Samuel Leroux zijn tijd gekomen. Met de wind in de rug snelde hij in korte tijd naar een mooie voorsprong, maar eenmaal terug richting Frankrijk bleek deze solo al snel een onmogelijke onderneming te worden. Een ruime kopgroep vormde zich.

Ruime kopgroep
De verstandhouding tussen de 18 renners vooraan was uitstekend waardoor de 10 renners in de achtervolgende groep de bui (letterlijk) zagen hangen: de winnaar zat voorin. En daar toonden de renners van Soudal Quick-Step dat ze ook buiten seizoen het winnen niet verleerd zijn. Ex-winnaar Daan Van Sintmaartensdijk eindigde op een zucht van de overwinning, want het was Tim Merlier die als eerste over de meet kwam. Tim Declerq vervolledigt het podium. En of het spannend was: maar liefst 13 renners eindigen in dezelfde minuut als de winnaar!

Nevenklassementen
De Panne Beach Endurance en Grace Verbeke? Een match made in heaven zo blijkt. Grace reed naar de 5e overwinning op rij, de 7e in totaal. Laurane Meyers en Valerie Demey kwamen dicht in de buurt maar moesten zich tevreden stellen met een respectievelijk 2e en 3e plaats. Joris Massaer kroont zich opnieuw tot winnaar bij de masters, Lowiek Misseeuw verlengt zijn titel bij de junioren. Amberlie Wellens eindigde als eerste junior bij de dames en Jasper Dekien was met een 54e plaats de Local Hero (beste Pannenaar) van dienst.

Kids
Louis Morieux bleek bij de Kids te sterk voor Bas Vandenbulcke en Nathan Barez. Bij de meisjes ging de 12-jarige Ambroos Van Den Broeck met de overwinning aan de haal.

Uitslagen
1. Merlier Tim 1:34:31
2. Van Sintmaartensdijk Daan +0:02
3. Declercq Tim +0:12
4. Verwilst Aaron +0:17
5. Warlop Jordi +0:17

D. Verbeke Grace 1:53:38
M. Massaer Joris 1:35:50
JH. Misseeuw Lowiek 1:39:08
JD. Wellens Amberlie 2:40:12

Kids H Morieux Louis 0:30:30
Kids D Van Den Broeck Ambroos 0:35:29

Burgemeester Degrieck: “Een prachtige winnaar voor een prachtige koers op een zonnige zondag met veel wind. De Panne Beach Endurance blijft een referentie onder de renners, een koers waarin we graag blijvend investeren!”

Schepen Buyens: “27ste top editie De Panne Beach Endurance. Echt beach race weer, massa’s volk en mooie winnaar. Bravo aan alle deelnemers en proficiat aan het team Sport ADP, de technische dienst en de tal van vrijwilligers. You did it again.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.