Home > Tijdens ‘Ruddervoorde (ver)klapt’ kom je echt alles te weten over de vele activiteiten in de regio

Tijdens ‘Ruddervoorde (ver)klapt’ kom je echt alles te weten over de vele activiteiten in de regio

Geschreven op 19 september 2023 om 07:08 door Mario De Wilde

Vrijdag 6 oktober 2023 staat ‘Ruddervoorde (ver)klapt’ op het programma en dat kan je als inwoner nu maar alvast in rood omcirkelen in je agenda want het wordt een bijzonder boeiende praatavond. Vanuit de parochieraad van de St.-Eligiusparochie werd gezocht naar een gelegenheid om mensen van Ruddervoorde eens te kunnen samenbrengen voor een grotere activiteit met kansen om elkaar te ontmoeten. Uiteindelijk kwam de parochieraad uit bij een praatavond met bekende en minder bekende Ruddervoordenaars. Gelukkig waren er direct een 5-tal andere verenigingen akkoord om bij te springen bij de organisatie. Naast de al vermelde parochieraad werken ook de LG, Ferm, het Davidsfonds, Heemkundekring Ridefort en de drie WWW Waardamme- Ruddervoorde actief mee. De opbrengst gaat dan weer naar een goed doel: Creating Power van Jos Deforche. Deze ondersteunt Mathilda’s School in Oeganda, een school voor basisonderwijs met een internaat.

Wie & wat staat er zo allemaal geprogrammeerd?

Eerst en vooral: Jeroen Sap van Focus zal de verschillende deelnemers op de sofa ontvangen en hen interviewen. Komen aan bod: Jos Deforche van Creating Power – Luc Vermeersch, brouwer van de Leite – Filip Vermeulen, bioboer – Danny Sap, auteur van o.a. een brochure over het Ruddervoordse dialect – Dries Heyneman, de sheriff uit Chantal en Lies Vandenberghe, sportanker bij VTM. Tussendoor zal Peter Deblock voor de muzikale intermezzo’s zorgen.

Na afloop van de avond kan elke aanwezige zijn toegangskaart inruilen voor een glas Gerard de Ridefort triple, speciaal gebrouwen in de Leite voor de gelegenheid van het 30-jarige jubileum van de heemkundekring. Voor wie geen biertje lust, is er ook nog ander vloeibaars voorzien. Het belooft een boeiende avond te worden die je kan bijwonen voor de prijs van € 10 per persoon.

Waar en wanneer:

St.-Eligiuskerk op vrijdag 6 oktober 2023 om 19.30 u. De kaarten zijn te verkrijgen bij de bestuursleden van alle organiserende verenigingen. Meer info is te verkrijgen bij Geert Denoo, Sijslostraat 58, 8020 Ruddervoorde, geert.denoo@skynet.be of 050 279295. Info over Creating Power: http://creatingpower.be/

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.