Home > Tientallen dinosaurussen palmen deze zomer Zandsculpturenfestival Middelkerke op nieuwe locatie in

Tientallen dinosaurussen palmen deze zomer Zandsculpturenfestival Middelkerke op nieuwe locatie in

Geschreven op 15 maart 2022 om 13:36 door Mario De Wilde

In 2021 bezochten meer dan 100.000 mensen de 1ste Middelkerkse editie van het Zandsculpturenfestival. De lat lag dus hoog voor de nieuwe editie. Middelkerke is de perfecte gaststad gebleken. 100.000 mensen op de been brengen zorgt onvermijdelijk voor hinder voor de omwonenden van het evenement. Daarom gingen de organisatoren op zoek naar een nieuwe locatie. Dat wordt het strand ter hoogte van het De Greefplein. Hier komt het nieuwe festivalterrein van meer dan 5.000 m2. De nieuwe locatie ligt aan de tramhalte en is dus ideaal bereikbaar, ook voor wie gebruik maakt van het NMBS Discovery Ticket, waarmee je 50% korting krijgt op je treinrit.

Internationale bezoekers lokken

FC De Kampioenen was een heel dankbaar thema voor de vele Vlamingen die 2021 kozen voor een vakantie in eigen land. We moesten wel heel wat Waalse en buitenlandse gasten teleurstellen door de keuze van het thema. Dat maken we dit jaar goed door de keuze van een thema dat iedereen zal boeien: DINOSAURUSSEN!

Gigantisch veel zand en nog meer fun

In 2021 werd zo’n 4.000 ton zand gebruikt voor de sculpturen. Dinosaurussen waren gigantisch, dus gaan we daar zo’n 2.000 ton bovenop doen om te zorgen voor meer en nog grotere sculpturen. Verwacht je naast de gekende soorten zoals de velociraptor, de stegosaurus en natuurlijk de T-Rex ook aan archeologische taferelen. Indrukwekkend wordt het in elk geval! Nu het weer kan, wordt ook het aanbod aan animatie uitgebreid. We zitten uiteindelijk in de grootste zandbak van het land. Er komen onder meer workshops, een opgravingszone en speciale dino events. Er zijn heel veel dinofans, dat weten we. We willen de jongste fans betrekken bij de creatie van het evenement en daarvoor gaan we samenwerken met een aantal scholen. En net zoals vorig jaar, vragen we aan het publiek om de laatste sculptuur te ontwerpen. Zo vinden we de perfecte opvolger voor Jefke!!

Een ‘must see’ – ook voor de inwoners van Middelkerke

“Het Zandsculpturenfestival was vorige zomer een denderend succes. Na een positieve evaluatie verwachten we nu nog meer van dit topevenement. Ook het thema doet het beste verhopen. Dino’s zijn een algemeen en aantrekkelijk thema voor jong en oud. We stuurden alvast de locatie bij, zodat het event nog toegankelijker wordt en de organisatie nog meer kan inzetten op een topbeleving. En dan weet je dat duizenden potentiële bezoekers een topdag in Middelkerke-Westende gaan beleven. Ook voor onze eigen inwoners is het Zandsculpturenfestival een ‘must see’. Daarom verkopen we opnieuw voordeeltickets voor onze eigen inwoners en tweedeverblijvers. Die zullen enkel te koop zijn aan onze toeristische balies,“ besluit Tom Dedecker, schepen van toerisme en evenementen van Middelkerke.

Een uitstap naar of een vakantie aan zee is altijd een voltreffer. De combinatie met een topevenement voor jong en oud, zoals het Zandsculpturenfestival Middelkerke, maakt er het perfecte dagje uit van. In 2021 waren we al het grootste kustevenement, nu wordt Zandsculpturenfestival Middelkerke gigantisch!

“Het grootste kustevenement voor jong en oud”

Zandsculpturenfestival Middelkerke vindt plaats van 1 juli tot en met 11 september 2022.

Tickets zijn vanaf nu te koop via zandsculpturenfestival.com. Inwoners van Middelkerke en mensen met een tweedeverblijf in Middelkerke krijgen 2 euro korting bij aankoop van hun ticket in de toerismebalies.

Voor een compleet overzicht: www.zandsculpturenfestival.com

Foto: Schepen voor evenementen en toerisme kondigde in speciaal gezelschap een nieuwe editie van het Zandsculpturenfestival aan.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.