Home > Tientallen bijzondere en (vaak) onbekende West-Vlaamse cafeetjes in ‘Het Groot Caféboek België’

Tientallen bijzondere en (vaak) onbekende West-Vlaamse cafeetjes in ‘Het Groot Caféboek België’

Geschreven op 16 november 2023 om 07:18 door Mario De Wilde

Als dat geen leuk en origineel cadeauboek is voor onder de kersboom…. Zopas is Het Groot Cafeboek België’ van de persen gerold en daarin ook een schat aan West-Vlaamse café’s maar ook pareltjes uit de Westhoek, die vaak niemand kent. Sofie Vanrafelghem doorkruiste heel België op zoek naar cafés met de beste bierkaarten en de leukste adressen om ongedwongen aan de bar te hangen. Een deftige herberg in een statig kasteel, een brouwerscafé in een voormalige dorpsschool of een artistieke kroeg in een heuse kunstgalerij.

Een hippe ontmoetingsplaats in een oude fabriek, een bierwalhalla in een pas ontwijde parochiekerk, maar ook een eeuwenoude herberg waar de rivier door de bierkelder stroomt… Ze passeren allemaal de revue in Sofies eigenzinnige rondreis door het Belgische cafélandschap. Master Beer Sommelier Sofie leert meteen ook wat je op elk adres in het bierglas mag verwachten en – voor wie niet te diep in dat glas keek – welke toeristische topper je niet links mag laten liggen. Bezoek de gezelligste, meest authentieke en bijzondere cafés van België en ontdek meteen wat er te zien is in de buurt

Wat in het glas? Biersommelier Sofie Vanrafelghem beveelt in elk café een bier aan dat het proeven meer dan waard is
Met wist-je-datjes over bier brouwen, hop-, mout- en gistsoorten, geslaagde beer-food combinaties en nog zoveel meer

Als Master Beer Sommelier traint Sofie Vanrafelghem horeca van Dubai tot New York en werkt ze als bierconsultant voor restaurants, brouwerijen en hotels. Daarnaast schrijft ze over haar passie in verschillende media. Zo is ze de biercoach van Het Laatste Nieuws met een vaste bierpagina en heeft ze haar biercolumn in Venuez magazine. Verder is Vanrafelghem jurylid op de gerenommeerde biercompetities Brussels Beer Challenge, World Beer Cup en Mondial de la Bière en zet ze samen met haar team bier wereldwijd op de kaart.

Harde cover, Uitgeverij Lannoo, 800 blz. met schitterende foto’s. € 49.99

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.