Home > Tienkoppig Cercle pakt nog een scoreloos gelijkspel tegen Sporting Charleroi:

Tienkoppig Cercle pakt nog een scoreloos gelijkspel tegen Sporting Charleroi:

Geschreven op 10 maart 2024 om 13:29 door Mario De Wilde

Gisteren ging Cercle op bezoek in het ‘Stade Du Pays’ van Charleroi. Bij winst kon Groen-zwart een serieuze optie nemen op een plek in de Champions Play Offs. Charleroi had daarentegen drie punten nodig in de degradatiestrijd. In een wedstrijd met veel duels, een rode kaart voor Cercle vlak voor rust, een strafschop voor Charleroi en een gigantische kans voor de Vereniging in de laatste seconden bleef het uiteindelijk 0 tegen 0.

Ondanks het vuurwerk in het thuisvak en de talrijke vlaggen in het uitvak begon de wedstrijd rustig. Na een studieronde van 10 minuten nam Cercle de wedstrijd in handen. De eerste hoekschop voor de Vereniging was bijna meteen de goede. Augusto kopte net over.

Even later kwam ook Minda dicht bij de openingstreffer. Hij dribbelde zich mooi vrij om uit te halen met rechts, maar zag zijn schot uiteenspatten op de buitenkant van de paal. Na die kans was het even wachten voor er nog een kans te noteren viel. Denkey kwam even later nog dichtbij met een goed gepoogde stifter op een moeilijk te controleren bal.

De thuisploeg had het ook lastig om de weg naar het strafschopgebied te vinden. Even leek het te lukken toen Mbenza op de linkerflank doorbrak, maar de aanvaller greep naar zijn dijbeen en moest zijn aanval en wedstrijd staken.

Echt veel grote kansen of opwinding volgden daarna niet, tot Popovic rood kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Badji. De VAR riep scheidsrechter D’hondt nog naar het scherm om te kijken of Badji niet eerst de bal met de hand beroerde. Onvrijwillig oordeelde de ref, en ook de mogelijke voorafgaande trekfout van Badji op Popovic bleek te licht om van beslissing te veranderen.

Groen-zwart moest dus met 10 verder en mocht nog van geluk spreken dat het niet met een achterstand de rust in ging. Ilaimaharitra trapte de vrije trap, die na de rode kaart volgde, pal op de kruising. Rusten met de brilscore dus.

In de openingsfase van de tweede periode liet Cercle zien dat het niet bang was om ‘Les Carolos’ met een man minder te bekampen. Groen-zwart trok daarbij zelf in de aanval, maar kon ondanks een rommelige fase in de kleine baklijn van Charleroi-doelman Koffi niet tot een echte schietkans komen.

Na dik tien minuten volgde het eerste gevaar van de thuisploeg. Petris dook de zestien in en liet dan zijn been hangen achter Utkus. D’hondt zag er een strafschop in en bleef na een VAR-interventie opnieuw bij zijn beslissing. Aanvoerder Ilaimaharitra zette zich achter de bal en zag hoe Warleson zijn elfmeter uit de hoek dook.

De thuisploeg had nu bloed geroken en kwam enkele minuten later opnieuw dicht bij een doelpunt. Heymans werd bereikt met een lange bal en zag zijn eerste schot nog geblokt worden. Hij kwam echter meteen opnieuw in balbezit en had dit keer meer ruimte voor een schot, dat maar net naast het doel ging.

De wedstrijd bleef daarna in evenwicht en beide ploegen slaagden er ondanks hun drang naar voren niet in om echt grote kansen bij elkaar te voetballen. Lopes probeerde vijf minuten voor tijd met een vrije trap vanop de eigen helft de ver uitgekomen Koffi te verschalken. Zijn optimistische poging vloog over.

In de zeven minuten extra tijd lukte het plots wel om echt dicht bij een doelpunt te raken. Voor Charleroi kon Stulic eerst vanaf de achterlijn achteruit leggen. Zonder de goede tussenkomst van Lietaert was het altijd prijs geweest. Vervolgens kwam Cercle aan de overkant in de laatste 10 seconden nog heel dicht bij de drie punten. De pas ingevallen Efekele kon op zijn beurt de achterlijn bereiken en achteruit leggen. Koffi haalde als bij wonder de winning goal van Lopes nog uit doel. Zo bleef het ondanks een zinderend slot doelpuntloos op Mambourg.

OPSTELLINGEN:
Charleroi: Koffi, Bager, Camara, Mbenza (33’ Dragsnes), Guiagon, Badji (89’ Stulic), Heymans (81’ Dabbagh), Andreou, Ilaimaharitra, Dari, Petris

Cercle Brugge: Warleson, Utkus, Daland (88’ Miangue), Popovic, Denkey, Augusto (71’ Lemaréchal), Minda (88’ Efekele), Francis (80’ Ravych), Nazinho, Lopes Da Silva, Somers (46’ Lietaert)

Scheidsrechter: D’hondt

Geel: 53’ Heymans

Rood: 41’ Popovic

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.