Home > Tiener Techniekacademie van Diksmuide stoomt kinderen klaar tot jonge techniekers

Tiener Techniekacademie van Diksmuide stoomt kinderen klaar tot jonge techniekers

Geschreven op 4 mei 2022 om 16:32 door Mario De Wilde

Tijdens de Tiener Techniekacademie in Diksmuide worden kinderen acht weken lang ondergedompeld in de wereld van techniek. Aan de hand van vier verschillende projecten proeven leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar van mechanica, elektriciteit, programmeren en constructie. Een houten kleerhanger bouwen, een elektrisch wagentje maken, een pennenzak fabriceren en een robot programmeren. Deze vier workshops maken van de jonge deelnemers van de techniekacademie echte technici.

Diploma

Omdat de jonge creatievelingen de workshops tot een goed einde brachten werden ze beloond met een heus diploma van de techniekacademie, uit handen van schepen van Jeugd en Onderwijs Marc De Keyrel.

Deskundige begeleiding

Gepensioneerden Wilfried Derynck en Pol Van Egroo hebben beide een technische achtergrond en begeleidden de deelnemers bij hun eerste stapjes in de wereld van techniek. Hogeschool VIVES zorgde voor alle materiaal, gereedschap of administratieve opvolging.

Op de foto herken je de pas afgestudeerden van de Tiener Techniekacademie die hun diploma ontvingen uit handen van schepen Marc De Keyrel samen met begeleiders Wilfried Derynck (uiterst links) en Pol Van Egroo.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.