Home > Tien Oostendenaars kregen een nieuw gezicht op glascontainers

Tien Oostendenaars kregen een nieuw gezicht op glascontainers

Geschreven op 17 augustus 2021 om 14:43 door Mario De Wilde

Oostende is weer enkele spectaculaire street art werken rijker. Het Berlijns collectief Mentalgassi gaf een tiental Oostendse glascontainers letterlijk een nieuw gezicht, gebaseerd op inwoners uit de wijken. De Italiaanse artiest Roberto Ciredz kleurde dan weer een gigantische parkeergarage in de Langestraat geïnspireerd op de zee.

Het Berlijns collectief Mentalgassi is er naar eigen zeggen op gebrand om mensen te doen lachen. En het doet dat in hoofdzaak door karakterkoppen of gekke bekken te fotograferen, die op gigantische vellen papier te drukken, en daarmee palen, hekken, glascontainers en andere urbane attributen vol te plakken. Er zit ook best wat activisme in hun werk, maar ze gaan in de eerste plaats voor een guitige mix van humor en anarchisme.

Locaties: thecrystalship.org/nl/artworks/mentalgassi-2

Roberto Ciredz
Roberto Ciredz is in zekere zin een hedendaagse landschapsschilder. Hij gebruikt stedelijke canvassen om vaak abstracte, maar telkens ook adembenemende landschappen te schilderen waar de zee geregeld een onmiskenbare invloed op uitoefent. Een beetje zoals op zijn leven: Ciredz is afkomstig van Sardinië. Zijn werk draait ook echt rond de relatie die we vandaag hebben (of zouden moeten hebben) met de natuur rondom ons.

Foto: Jules Cesure

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.