Home > Tien dagen dans, theater, muziek, beeldende kunst en circus in iconische spiegeltent aan de Brugse Kruisvest

Tien dagen dans, theater, muziek, beeldende kunst en circus in iconische spiegeltent aan de Brugse Kruisvest

Geschreven op 27 maart 2024 om 07:09 door Mario De Wilde

Cultuurcentrum Brugge treedt graag buiten de vertrouwde zalen. Met evenementen zoals het Brugottafestival en het Belmundofestival worden vaak unieke locaties in de stad verkend. Een icoon uit die traditie is de spiegeltent, die tien edities lang het kloppende hart vormde van het Airbagfestival. Dit jaar komt het festival terug, zij het met een frisse aanpak, maar nog steeds in dezelfde iconische spiegeltent aan de Kruisvest.

“Maak je klaar om ondergedompeld te worden in een wereld van artistieke verbeelding en ontdek de magie van Mirage tijdens ons tiendaags festival van 23 mei tot en met 2 juni”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock. “Onder de naam Mirage bieden we een platform aan diverse genres: van dans, theater, muziek, beeldende kunst en circus tot een literaire dag. Een viering van cultuur en creativiteit, in het hart van Brugge. Het Mirage festival belooft een ervaring te worden die alle zintuigen prikkelt.”

Cultuur in een unieke sfeer
De spiegeltent op zich is al een bezoek waard. Doordrenkt met de sfeer van vervlogen tijden, nodigt het uit tot feesten en vertier met zijn gezellige hoekjes, houten dansvloer en talloze spiegels. Deze spiegels inspireren ook het festival zelf. Mirage staat voor luchtspiegelingen, iets wat tastbaar lijkt maar toch ongrijpbaar blijft, een visioen in de verte en een belofte voor de toekomst.

Brugs talent centraal
Mirage weerspiegelt Brugs talent naast artiesten van buiten de stad. Het festival biedt een podium aan lokale kunstenaars in diverse disciplines, zoals muzikanten Yves Fernández, Dijf Sanders en Renée Sys, theatermakers Maxime Storms en Fleur Perneel, stadsschrijvers Marieke De Maré en Lara Taveirne, Dalilla Hermans, cabaretière Els Degryse, circusartiest Samuel Bey, violist Tcha Limberger en accordeoniste Elke De Meester. Deze Brugse talenten, vaak al bekend buiten de stadsmuren, treden op en nodigen gelijkgestemde artiesten uit.

“Het festival vindt bewust plaats buiten de gebruikelijke zalen van het cultuurcentrum. We hopen op stralend lenteweer en de magische sfeer van de spiegeltent om de voorstellingen extra glans te geven. Ook willen we Bruggelingen aantrekken die het cultuurcentrum nog niet goed kennen. In samenwerking met FMDO komen Bruggelingen van over de hele wereld samen om hun liefde voor dans te delen en op te treden”, zegt schepen Nico Blontrock

“De spiegels zullen de artiesten reflecteren en laten schitteren. Maar ook het publiek, waarop we tijdens Mirage rekenen, zal schitteren met verwondering en vurige blikken. Tien dagen lang kun je genieten van kunst en de lente”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Mirage Festival
Van 23 mei tot en met 2 juni 2024
Kruisvest

Tickets en info
Reserveer je tickets vanaf 26 maart om 10.00 uur via www.mirage24.be

TICKETBALIE
CULTUURCENTRUM BRUGGE
Sint-Jakobsstraat 20,
8000 Brugge
050 44 30 60
IN&UIT BRUGGE
’t Zand 34, 8000 Brugge
078 15 20 20

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.