Home > Tieltse studentondernemers slepen award in de wacht op Tielt Business event

Tieltse studentondernemers slepen award in de wacht op Tielt Business event

Geschreven op 29 april 2023 om 07:51 door Mario De Wilde

Op de eerste editie van het Tielt Business Event, georganiseerd door de Stad Tielt, werden bedrijven beloond voor hun bijdrage aan het promoten van de stad. De twee student-ondernemers achter het succesverhaal Witte Vlinder werden beloond voor hun bijdrage naast grote namen zoals Latexco en Ekopak. De Stad Tielt organiseerde voor de eerste keer een event om bedrijven in de kijker te zetten. Dit jaar werden Tieltse bedrijven beloond die op een positieve manier in de pers gekomen zijn. Een mooi initiatief dat op veel enthousiasme kon rekenen bij de Tieltse ondernemers die naast de burgemeester en schepenen van de stad, ook Bart Verhaeghe aan het woord hoorden.
Léon: “Het doet deugd dat ook de stad ons initiatief heeft opgemerkt en een warm hart toedraagt. Als jonge ondernemers kunnen we alle aandacht, ook die van de media, goed gebruiken. We zijn dan ook dankbaar dat de media ons verhaal in de kijker plaatst en we zo ook deze award mochten ontvangen.”

Zowel Burgemeester Luc Vannieuwenhuyze als Bart Verhaeghe moedigden het ondernemerschap en de durf om te ondernemen aan. De nood aan ondernemers om jobs te creëren en bij te dragen aan de economie is dan ook belangrijk. Niet alleen op nationaal maar ook op lokaal niveau. Ona: “Voor ons was het ook een sprong in het onbekende. Als student hebben we geen ervaring met ondernemen. We leren dan ook vooral door te doen. Voorbeelden zoals Bart Verhaeghe maar ook de andere winnaars zijn voor ons belangrijk om ons verder te blijven inspireren om te groeien.”

Het concept van Witte Vlinder waarbij de jonge ondernemers graven onderhouden is een schot in de roos en een uniek verhaal. De twee tieners zijn alvast ambitieus om hun verhaal in grafonderhoud ook buiten de regio te laten groeien. Momenteel zijn ze, naast de Tieltse regio, reeds actief in Brugge en Gent. Hun doel is om op termijn ook collega studenten in te zetten in andere regio’s. Ondernemers zoals Luc Maes van Latexco die internationaal uitgroeiden zijn voorbeelden uit de regio die anderen kunnen inspireren om ook te starten of door te zetten en Tielt mee op de kaart te zetten. Het Witte Vlinder duo dankt alvast de Stad Tielt, hun klanten en ook de media die hen de nodige ondersteuning geven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.