Home > ‘Thuze’ is de nieuwe huiskrant van WZC Jacky Maes uit Bredene

‘Thuze’ is de nieuwe huiskrant van WZC Jacky Maes uit Bredene

Geschreven op 29 april 2023 om 18:13 door Mario De Wilde

De eerste editie van de huiskrant van de woonzorgcampus Jacky Maes uit Bredene is uit. “Thuze” verwijst naar het dialect van ‘het onze’ maar ook naar thuis. De krant bevat heel wat verhalen van bewoners, van activiteiten, er is ook een woordpuzzel, nieuwe personeelsleden worden voorgesteld, enz… De nieuwe woonzorgcampus Jacky Maes is sedert enige tijd volledig operationeel. “Naast een woonzorgcentrum zijn er op de campus ook andere faciliteiten aanwezig zoals lokaal dienstencentrum, een buurtrestaurant en een dagverzorgingscentrum. Het is een immense en kwaliteitsvolle investering in de ouderenzorg in Bredene waar we uiteraard zeer trots op zijn”, zegt schepen Erwin Feys. “Het nieuwe WZC moet een plaats zijn waar men zich goed voelt en zichzelf kan zijn. Eén van de grootste uitdagingen is dat we met al deze faciliteiten ervoor zorgen dat dit een thuis is voor iedereen, zowel voor de bewoners als voor de gebruikers en ons personeelsleden”, verduidelijkt verantwoordelijke ouderenzorg Björn Pannecoucke.

Er zijn al een aantal initiatieven genomen om dit thuisgevoel te versterken. Er mogen bijvoorbeeld honden op bezoek komen (ze mogen natuurlijk geen storend gedrag vertonen) en er is een mogelijkheid om kleine meubels van thuis mee te brengen, uiteraard steeds in overleg. “Elke dag zetten onze medewerkers zich in om een huiselijke zorg te bieden en een warme omgeving te creëren. Het is mooi om te zien hoeveel inzet en goesting ze daarvoor tonen, elke dag opnieuw. En de nieuwe huiskrant vormt hier een onderdeel van”, geeft Björn Pannecoucke aan.
‘Thuze’ wordt volledig in huis gemaakt en verschijnt driemaandelijks. Ideeën of suggesties voor het krantje kan men deponeren in de suggestiebox in de woonzorgcampus (in de glazen gang op het gelijkvloers).
Op de foto: Schepen Erwin Feys, Kirby Cattrysse, Willem De Bruyne en Björn Pannecoucke (verantwoordelijke ouderenzorg). © gemeente Bredene

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.