Home > Theo Milliau van Zeebrugse PSA-terminal kreeg trofee van eerste Port Cleanup

Theo Milliau van Zeebrugse PSA-terminal kreeg trofee van eerste Port Cleanup

Geschreven op 28 september 2023 om 07:41 door Mario De Wilde

Elk jaar in september daagt Port of Antwerp-Bruges de bedrijven in de haven en de eigen medewerkers uit om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Dat kan op het eigen terrein van het bedrijf of op een andere locatie in de haven. De eerste Port Cleanup in het havengebied in Antwerpen ging in 2021 door. Vorig jaar ging de actie voor de eerste keer zowel in Antwerpen als Zeebrugge door.

De #portcleanup23 overtreft de vorige edities ruimschoots: naast Port of Antwerp-Bruges zelf deden liefst 59 bedrijven mee tegenover 40 vorig jaar. In totaal ruimden 2.208 geregistreerde deelnemers zwerfvuil op in het havengebied in Antwerpen of Zeebrugge.

Port of Antwerp-Bruges riep alle deelnemers op om een originele foto op LinkedIn te zetten met de vermelding #portcleanup23. Uit de bedrijven die dat deden, werd zowel voor Zeebrugge als voor Antwerpen een winnaar gekozen.

PSA-terminal in Zeebrugge krijgt trofee

Burgemeester Dirk De fauw kwam deze middag de winnaar feliciteren. Hij werd begeleid door percussie op vuilnisbakken van de groep Trash Beatz. PSA mobiliseerde 70 werknemers. Theo Milliau, terminal manager van de PSA-terminal ontving namens hen de trofee uit handen van de burgemeester. Port of Antwerp-Bruges trakteerde de werknemers van de terminal op een ijsje.

Dirk De fauw, burgemeester van de stad Brugge en ondervoorzitter van Port of Antwerp-Bruges: “Ik ben zeer gelukkig dat de oproep van Port of Antwerp-Bruges zoveel weerklank heeft gekregen en natuurlijk ook trots op de winnaar hier in Zeebrugge. Ik wil iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan de #portcleanup23 in Antwerpen en in Zeebrugge.”

De trofee van dit jaar is een samenwerking van het Collectief der Onbeperkten en House of Time. Het Collectief der Onbeperkten is een kunstenaarscollectief met artistieke ondersteuning van Kris Vandenberghe. House of Time is een gedeelde site in Brugge die kwetsbare individuen en groepen ruimte biedt voor individuele en gezamenlijke groei door middel van creatie, ambacht en ontmoeting. Hiervoor werken ze samen met verschillende mensen, organisaties en sectoren. In deze trofee zit dus de creativiteit van zowel kwetsbare mensen als van kunstenaars die al meegewerkt hebben aan de Triënnale Brugge.

2 reacties

Delanghe bjorn
Geschreven op 2023-09-29 15:03:59
Top manager, jammer dat hij moet schuiven voor jonger volk. Geniet van je wel verdiende pensioen
De Langhe Reno
Geschreven op 2023-09-29 11:51:48
Een terminal manager uit de duizenden met een welverdiende pensioen een dikke proficiat voor al die jaren inzet. 🥂😉

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.