Home > Themapark Seafront in Zeebrugge pakt uit met boeiende expo’s en to do’s

Themapark Seafront in Zeebrugge pakt uit met boeiende expo’s en to do’s

Geschreven op 16 juli 2020 om 20:07 door Mario De Wilde

De zomer van 2020 wordt dé zomer van staycation, we zullen massaal in ‘ons kot blijven’ en het moois ontdekken in eigen streek. In Seafront, het themapark in

Vast aanbod
In de gebouwen van de Oude Vismijn is al geruime tijd het themapark SEAFRONT gevestigd. De thematieken worden regelmatig vernieuwd, maar het basisconcept is nog steeds hetzelfde. Families met of/zonder kinderen maken er op aantrekkelijke wijze kennis met de maritieme wereld in, op en rond de Noordzee. Verdiep je in de wondere wereld van zee en zeevaart, vis en visserij.

Tijdelijke thematentoonstellingen
De tijdelijke expo “Operatie Noordzee 1944-‘45” maakt deel uit van je bezoek aan SEAFRONT en werpt het licht op een vergeten stukje cruciale geschiedenis welke zeer bepalend was voor de bevrijding van onze contreien. Deze expo zoomt naast het grotere, algemene historische verhaal in op de oorlog op zee en de niet onbelangrijke rol van onze zeelieden. Deze tentoonstelling biedt voor elk wat wils met de interactieve beleving, herkenbare getuigenissen en de tot de verbeelding sprekende voorwerpen,

Operatie Noordzee 1944-‘45 verlengd tot einde herfstvakantie 2020
Omwille van CORONA wordt deze expo met een jaartje verlengd. We hebben heel wat gemist; er was de zonnige paasvakantie, het anders zo drukke schoolreisseizoen. En ook de vele groepsuitstappen die we normaal mogen ontvangen zijn dus allen geannuleerd geweest. Om iedereen te laten kennismaken met dit boeiende thema blijft de expo open tem herfstvakantie 2021.

Alle bezoeken zijn CORONA-proof.
Bezoekers dienen wel op voorhand een tijdsslot te reserveren via de website. Sinds kort is ook een mondkapje verplicht.

Waardevolle kustbestemming
De oude vismijn is niet alleen de thuisbasis van SEAFRONT, hier vind je ook talrijke andere activiteiten voor een waardevolle kustuitstap in een unieke havenomgeving. Een dagje Zeebrugge laat zich perfect combineren met een havenrondvaart, een wandeling of fietstochtje langs de oude visserskaaien, de cruiseterminal en de jachthaven.

Gastro en foodiebestemming
Verder hoef je in Zeebrugge alvast geen honger te lijden.
Als hoofdstad van de vis, met de grootste visveiling van het land op een steenworp afstand, is de vis hier op zijn best. Ook de viswinkels zijn een bezoekje meer dan waard. Hier vind je op een relatief kleine oppervlakte een grote concentratie van kwalitatieve eetgelegenheden.

Vaste waarde port BASIL, net naast de ingang van SEAFRONT, serveert heerlijke Napolitaanse pizza’s en andere Italiaanse specialiteiten. Er is een groot zonneterras met prachtig zicht op de jachthaven, maar ook binnen is het aangenaam toeven met een zeer hedendaagse inrichting.

De hele zomer lang kan je op de promenade van SEAFRONT genieten van het aanbod van maar liefst 4 foodtrucks. De autoluwe wandelpromenade wordt 1 groot terras.

1/ Marc en Veerle verwennen sinds jaar en dag de bezoeker met hun kraakverse frietjes en dagverse kibbeling.

2/ Viskenner Maarten du Bois zal vanuit zijn ‘Goestibus’ tal van duurzame visbereidingen van onze lokale visserij aanbieden, zoals gebakken pladijs met brood, maar ook Zeebrugse vissoep en visburgers.
3/ Koffieliefhebbers zullen hun gading vinden bij Izy Coffee, een hippe koffiebar in volle expansie. Deze professioneel opgeleide barista’s zorgen voor een uitzonderlijke koffie-ervaring. Probeer zeker eens de ijskoffie. Verder vind je er de betere gezonde premium soft drinks en verfrissende vegan ijsjes.

4/ Maak tenslotte kennis met barioka, een zomers Braziliaans streetfoodconcept. Geniet van een tropische cocktail of mocktail. Op het menu staan ‘Tapioca’s’: overheerlijke, vet- en glutenvrije gevulde ‘wraps’ op basis van maniok wortel. Deze wraps kan je terugvinden in de hippe scène van bij voorbeeld Berlijn of Barcelona, maar voor ons land zijn ze een ware primeur.

Alle foodtrucks hebben ruime openingsuren. Meer info seafront.be/oudevismijn

Verder wil de oude vismijn ook een artistieke hub worden. Een pand in hal IV kreeg kreeg een leuke look aangemeten met maritieme raamschilderijen. Langsheen de promenade worden ook 4 gepimpte fietsen tentoongesteld, een initiatief van de buurt- en jongerenwerking Zeebrugge, route 36.

SEA ku(n)st FRONT , een collectief van plaatselijke hobby-kunstenaars wordt ook dit jaar opnieuw georganiseerd. Je vindt de galerij in hal III van Seafront. Er is een ruim aanbod van keramiek en schilderkunst. De galerij is vrij toegankelijk en open op woensdag, zaterdag en zondag.

Ook aan de verfraaiing werd gedacht.
De promenade kreeg bijkomend zitmeubilair, extra bebloeming en beplanting. Stad Brugge engageert zich om in de toekomst speelprikkels voor de jeugd te plaatsen.

Coronaproof Zeebrugge

Verder hoopt SEAFRONT een graantje te kunnen meepikken van de grote opkomst die wordt verwacht op het strand van Zeebrugge. Het nieuwe stadsbestuur wil werk maken van een betere verbinding tussen de wijken. We hopen dan ook dat bezoekers de weg blijven vinden naar de Oude vismijn na een dagje strand.

Een nieuwe dynamiek voor de Oude vismijnsite

Voor SEAFRONT en de handelaars op deze site oogt de zomer alvast veelbelovend. De genomen initiatieven zijn het startschot van een nieuwe dynamiek voor deze wijk met een massa aan potentieel, thans in volle opmars. Ook voor de toekomst is SEAFRONT op zoek naar partners en initiatiefnemers om de geplande reconversie mee vorm te geven.

SEAFRONT is er alvast klaar voor!  Het wordt een boeiende zomer met véél activiteiten. Van harte welkom!

Op de foto van links naar rechts: Paul De Grande (Doks Antique), Jan Popelier (P&J Chocolates), Sofie Pieters (Seafront),  Steven Becaus (Seafront),  schepen Pierins,  burgemeester Dirk De fauw

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.