Home > Theatervereniging Enter uit Steenbrugge bereidt ‘Geef mij een broer’ voor in Assebroek

Theatervereniging Enter uit Steenbrugge bereidt ‘Geef mij een broer’ voor in Assebroek

Geschreven op 20 april 2019 om 18:14 door Mario De Wilde

Enter, de jongeren theatervereniging van Kunst Adelt Steenbrugge, staat alweer met een nieuwe voorstelling voor de deur. Dit keer toch wel vanuit een bijzondere standpunt en werkwijze. De jongerengroep wordt dit jaar begeleid door niet één, maar twee coaches. Voor Joran Timmerman (23) zijn eerste regie-ervaring, samen met Frederik De Schepper (37) ondertussen een krak in zijn vak. Twee goede vrienden, en creatieve geniën, met een grote liefde voor theater. Al een tijdje borrelde het idee om samen iets te maken. Begin mei gaat het er eindelijk van komen en het zou niet zomaar een stuk worden zoals alle jaren. Het moest dit jaar iets groots worden. Een aangrijpend verhaal, een verrassende speelwijze, maar vooral een thrillergenre dat in theaters niet altijd voor de hand liggend is.

Alsof je in een thriller zit
Initiatiefnemers Joran Timmerman en Frederik De Schepper: “Het stuk is ontstaan vanuit het idee om spanning en mysterie live op de scène te brengen. Mensen krijgen het gevoel dat ze letterlijk in een thriller worden meegenomen. Drie aparte verhaallijnen slepen de kijker mee in een strijd om angst, verdriet maar ook wraak. Het gevoel van angst en onmacht, en het gevaar om vast te lopen in je eigen denkpatronen is de rode draad in dit stuk. Tot wat is een mens in staat als het geen angst meer kent? Rode draad zijn twee mensen. Ooit waren Lena en Alex gelukkig. Een stom ongeluk veranderde alles. In één klap alle geluk weg. Verdriet en angst nemen die plaats in. Wie neemt wraak? Wie vangt het monster? Wie komt te laat? We kunnen alvast zeggen dat we er klaar voor zijn, dat we in ons opzet geslaagd zijn.”   ‘Geef mij een broer’ is de nieuwste creatie van Enter, jongeren Kunst Adelt Steenbrugge en toont tot wat een mens in staat is wanneer het geen angst meer kent.

Voorstellingen 4, 10 en 11 mei om 20u00 uur, 5 mei om 15u00 uur. Tickets: www.kunstadelt.be of 0487/766248 (elke werkdag van 19u tot 21u30)

Waar: Toneelzaal kinderboerderij ‘De Zeven Torentjes’ Canadaring 41, 8340 Assebroek.

Spelers: Hannes Anseeuw, Seppe Anseeuw, Anna-Luna de Meyer, Dorian Vansevenant, Niels Stroo, Yaëlle Vandamme, Meghan Smith, Annebelle Baete, Louise Zwaenepoel, Astrid Isenbaert, Anna Epperson, Aurélie Bamelis, Paulien Van Loo, Solomon François, Florian Simor, Julie Penninck, Camille Saelens

4 reacties

Vicky
Geschreven op 2019-04-22 14:58:01
Vorig jaar was top, we kijken uit naar meer ....
Rita Beausaert
Geschreven op 2019-04-22 10:54:27
Heel benieuwt verwacht er weer veel van het zal weer spetteren zoals vorig jaar zeker.
Jessica snauwaert
Geschreven op 2019-04-22 10:33:08
We zijn heel benieuwd na maanden repeteren en maanden inzet wat het wordt! Mooi en lang artikel!
Peter Desauter
Geschreven op 2019-04-22 10:08:12
Mooi initiatief. ik kijk er naar uit.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.