Home > ‘The greatest parade’ wordt het thema van bloemencorso 2023 in Blankenberge

‘The greatest parade’ wordt het thema van bloemencorso 2023 in Blankenberge

Geschreven op 21 november 2022 om 08:58 door Mario De Wilde

The greatest parade! Dat is het thema voor het Blankenbergse bloemencorso in 2023. Met een succeseditie in 2022 legt de regisseur de lat hoog. Showgehalte moet het komende jaar centraal staan. Het thema is gebaseerd op de film The Greatest Showman. Een film die tot ieders verbeelding spreekt. Een man jaagt zijn dromen na met als doel om de beste show ter wereld neer te zetten.

Davy De Wolf, corsoregisseur: “Concreet gaan we niet het filmische verhaal in bloemen vertalen, maar willen we wel de aanstekelijke vibe, de sfeer en de bijpassende energie tot leven roepen. Het corso zal vooral baden in een groot circusgehalte van een hoger niveau. Denk daarbij aan retro circus, rariteiten, curiositeiten, vaudeville, freaks en theatre Macabre. Bassie en Adriaan zal je er bijvoorbeeld niet in terugvinden.”

“Met dit onderwerp bouwen we verder op het hoge niveau van het voorbije corso. Eerder succesvol geïntroduceerde nieuwigheden zoals overkoepelende muziek, acts, dansers en acteurs per stoetdeel zal in 2023 ook behouden blijven. Dat was een formule die nogal gesmaakt werd bij de toeschouwers. We blijven streven naar een échte belevingsstoet, met jaarlijks wat nieuwigheden. Dit thema leent er zich perfect toe, het wordt een corso om naar uit te kijken”, meldt burgemeester Björn Prasse. Het bloemencorso gaat uit op zondag 27 augustus 2023.

Foto 1: Björn Prasse, burgemeester en Davy De Wolf, regisseur

Foto 2: de groepsfoto met alle verantwoordelijken

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.