Home > Texture Kortrijk lanceert nieuw verjaardagsspel: de magische vlastroon

Texture Kortrijk lanceert nieuw verjaardagsspel: de magische vlastroon

Geschreven op 1 oktober 2021 om 15:02 door Mario De Wilde

Speel vanaf volgende week vrijdag 8 oktober samen met je vrienden een gloednieuw verjaardagsspel in Texture, museum van vlas en textiel. Ga op avontuur en ontdek wat er gebeurd is met de magische vlastroon … Goed voor drie uur vol spanning, spel, creativiteit en plezier. Inclusief eetfestijn in museumbistro Kaffee Damast.

De magische vlastroon
Lang geleden schonk de Riviergeest Lei de mensen van de Leiestreek een magische vlastroon met vijf verborgen krachten: sterkte, bescherming, wijsheid, veelzijdigheid en teamspirit. Deze positieve krachten kon je verwerven door op deze bijzondere troon te zitten, maar dat was niet voor iedereen weggelegd. De Riviergeest zocht om de vijf jaar naar een gouden hart om die magische vlastroon te bestijgen. Lei wist dat baby’s met zo’n puur hart geboren werden als het sterrenbeeld ‘Gouden Hart’ hoog aan de hemel stond.

Maar … 400 jaar geleden liep het goed fout. Het gouden hart van de toenmalige vlaskoningin werd langzaam zwart. Ze trok alle rijkdom naar zich toe en wou steeds meer en meer macht. Riviergeest Lei sprak daarom een vloek uit. De troon verloor zijn kracht en rampspoed volgde: vergiftigde gronden, honger en armoede. De vlastroon is nu al eeuwen stuk. Alle hoop om een geschikte koning(in) te vinden, is sinds lang verloren. Of toch niet … Kunnen de jarige en zijn/haar team terugreizen in de tijd? Kunnen zij de troon herstellen? Vinden zij een nieuwe vlaskoning(in) met een gouden hart?

“De samenwerking met Texture resulteerde in een fantasierijk en tot in de puntjes ingekleed spel, waardoor de kinderen zich volledig in de magische en boeiende wereld kunnen inleven. Ze ontdekken zelf het verhaal en worden uitgedaagd om samen oplossingen te zoeken. De ErfgoedApp helpt hen daarbij”, aldus Rose Thys, conceptontwikkelaar bij Oetang, Learning Designers

 Copyright Stad Kortrijk – fotograaf Jonas Verbeke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.