Home > Terrest Brewery uit Houthulst behaalt twee medailles op World Beer Awards

Terrest Brewery uit Houthulst behaalt twee medailles op World Beer Awards

Geschreven op 6 augustus 2023 om 10:39 door Mario De Wilde

Terrest Brewery uit de Vlasstraat in Houthulst behaalde een gouden en een zilveren medaille op de eerste ronde van de World Beer Awards waar ze de beste bieren binnen hun bierstijl per land kiezen. In de catergorie ‘Belgian Style Triple’ behaalden ze Goud met de Terrest Golden tripel. “Dit is ons eerste bier en een zeer frisse tripel”, aldus de trotse zaakvoerders.

In de categorie ‘Specialty Beer Grape Ale’ behaalden ze zilver met de Terrest Grape Tripel 2022. “Dit is een limited edition hybride bier in samenwerking met wijndomein Neuve Eglise. Een combinatie van wijn en bier. De 2023 editie komt volgend jaar op de markt. Onze brouwerij produceert twee bieren en het leuke is dat ze alle 2 in de prijzen gevallen zijn. Bij Terrest proberen we ons te differentiëren door zoveel als mogelijk met eigen geteelde producten te werken zoals hop en gerst”, aldus Valerie van Terrest Brewery.
Brouwerij en vakantiehoeve
Naast de primaire landbouwactiviteiten, telt de Terrest-hoeve reeds een vakantiehoeve en een feestschuur, Bar.Cigar met een warm en sfeervol interieur, omgeven door weelderig groen. De brouwerij sluit naadloos aan op het domein. De gerst en hop worden geteeld op de rug van de Terrest-heuvel. Na de oogst zetten de brouwers hun ander petje op en verwerken ze de producten in de hoevebrouwerij. Tussenschakels komen er niet aan te pas. Onafhankelijkheid en flexibiliteit zijn hun grootste troef. De korte keten wordt afgesloten door de rechtstreekse verkoop aan consumenten, retail en horeca.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.