Home > Terraszone en krijtcirkels om examens te vieren in Torhout

Terraszone en krijtcirkels om examens te vieren in Torhout

Geschreven op 21 juni 2021 om 09:12 door Mario De Wilde

Voor veel studenten is het einde van de examens in zicht en dat wordt natuurlijk uitgebreid gevierd, zeker nu de zon van de partij is. Een normale editie van Summer Check In – het jaarlijkse straatfeest in de Stationsstraat eind juni – zal het dit jaar niet worden, maar toch wil de jeugddienst het mogelijk maken om op een coronaveilige manier te vieren.

In normale tijden organiseert de jeugddienst, samen met de lokale horeca uit de Stationsstraat en de lokale politiezone Kouter, Summer Check In. Wanneer de examens voorbij zijn wordt de Stationsstraat traditioneel afgesloten voor alle verkeer en wordt een podium – met daarop enkele lokale DJ’s – in de straat opgebouwd. Een evenement zoals andere jaren wordt het dit jaar echter niet, aangezien het nog niet mogelijk is om een duizendtal studenten op een veilige manier tegelijk te ontvangen.

Om het voor leerlingen en studenten toch mogelijk te maken te genieten van het einde van de examens en de start van de vakantie voorziet het lokaal bestuur op woensdag 23 juni extra terrasruimte in de Stationsstraat en krijtcirkels in het stadspark.

Preventieve maatregelen

Om alles in goede banen te leiden wordt de Stationsstraat afgesloten voor het verkeer op woensdag 23 juni vanaf 8 uur, voetgangers kunnen wel nog door de Stationsstraat wandelen. De straat zelf wordt ingenomen door extra terrasruimte voor horecazaken 2Fish en Café Flandria, frituur Red Rooster behoudt het reeds uitgebreide terras voor de deur. Daarnaast worden er ook extra toiletten en handwaseilanden geplaatst om voor een optimale spreiding te zorgen.

Horecaprotocol

Van een dansevenement is echter geen sprake. Aanwezigen dienen het horecaprotocol te volgen: met maximaal vier personen aan één tafel en mondmasker dragen bij het rechtstaan. De horecazaken zorgen voor de bediening aan tafel, securityfirma Key4Ce houdt een oogje in het zeil zodat alle maatregelen strikt gevolgd worden. Een laatste drankje bestellen kan tot 23 uur, om 23.30 uur worden de deuren onverbiddelijk gesloten.

Krijtcirkels in het stadspark

Naast de extra voorzieningen in de Stationsstraat worden in het stadspark ook krijtcirkels getekend om de jongeren te helpen om met tien – en niet met meer – te genieten van de zon en het einde van de examens te vieren in het park. Tussen de verschillende krijtcirkels wordt voldoende afstand voorzien zodat het makkelijker is voor jongeren om in hun bubbel te blijven. De krijtcirkels worden vanaf dinsdag 22 juni geplaatst, zodat iedereen er op een veilige manier van de start van de vakantie kan genieten.

Ook worden in het park extra toiletten en handwasbakken voorzien om een optimale handhygiëne te verzekeren én zet de jeugddienst twee vrijwilligers in om er op woensdag 23 juni een oogje in het zeil te houden.

“Met dit alternatief hopen we er de sfeer toch in te houden, gezien de lastige periode die zowel studenten als horeca doormaakten de voorbije maanden. Iedereen verdient het om op een leuke maar veilige manier te kunnen ontspannen na het lastige coronajaar”, aldus schepen van jeugd Lieselotte Denolf.

Alle informatie is terug te vinden via www.torhout.be/einde-examens.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.