Home > Ter Sterre organiseert op vrijdag 20 mei derde editie (autismevriendelijke) festival Rock Sterre in Moorslede

Ter Sterre organiseert op vrijdag 20 mei derde editie (autismevriendelijke) festival Rock Sterre in Moorslede

Geschreven op 9 mei 2022 om 14:34 door Mario De Wilde

De school Ter Sterre uit Moorslede organiseert op vrijdag 20 mei de derde editie van haar autismevriendelijke festival “Rock Sterre”. Dit festival gaat door in GC De Bunder in Moorslede. In de namiddag is er een exclusief programma voorzien voor de leerlingen en vanaf 16.15u gaan de deuren open voor het brede publiek. Headliner van het festival is dit jaar singer-songwriter Milo Meskens!
Uniek autismevriendelijk
Ter Sterre is een school buitengewoon secundair onderwijs die opleidingsvorm 4 aanbiedt voor leerlingen met een diagnose autismespectrumstoornis (type 9). Tijdens ons festival kunnen zowel mensen met als zonder autisme de festivalsfeer opsnuiven. We bundelen dan ook al onze ervaringen om een aangepast festivalterrein in te richten. Zo kan je o.a. buiten tot rust komen in de tentjes van de Chill Zone, via headsets genieten van een film of muziek in de Silent Zone en is er nog ook de backdoor. “Via de Backdoor kunnen mensen met autisme alle concerten op ons festival wat meer ontspannen volgen. Ze ervaren er geen extra prikkels zoals belichting en drukte van het publiek”, aldus Bram Brouckaert, mede-organisator van Rock Sterre.
Van Masked Teacher tot Milo Meskens
Wat betreft het muziekaanbod mikken we op een zeer breed scala aan muziekstijlen en genres. Tijdens het middagprogramma krijgt onze leerling Quento als DJ Kinto de kans om de plaatjes aan elkaar te draaien en kruipen 7 leerkrachten als Masked Teachers in knotsgekke kostuums. Als headliner van de avond wisten we Milo Meskens (momenteel nog in Londen) te strikken! Hij komt bij ons een exclusieve akoestische set spelen. De Belgische singer-songwriter is gekend van de Nieuwe lichting van StuBru en scoorde goud met zijn hit ‘New Beginning’. Voor de single Ordinary werkte zelfs hij samen met Regi! Verder op de line-up staan nog de stevige lokale coverbands Guana en MFH, funky partyband Filet Pure en dansbare afsluiter Dj Elias.

Tickets
Kaarten voor Rock Sterre zijn online te verkrijgen via de website van Ter Sterre www.tersterre.be, via de Facebookpagina van Rock Sterre of via de QR-code op onze affiche. Kaarten in voorverkoop kosten €10 en bevatten een drankbon ter waarde van €2. Er kunnen de avond zelf ook kaarten gekocht worden voor €10 exclusief gratis drankje. Kinderen t.e.m. 12 jaar mogen gratis binnen. Place to be vanaf 16u15 is GC de Bunder in Moorslede!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.