Home > Ter nagedachtenis van Fietsvedetje Lensy schenken zusjes Roggeman 10.000 euro voor kankeronderzoek

Ter nagedachtenis van Fietsvedetje Lensy schenken zusjes Roggeman 10.000 euro voor kankeronderzoek

Geschreven op 15 december 2021 om 17:45 door Mario De Wilde

Ze zijn te herkennen aan hun vrolijke, roze fietstruitjes met een hartje op de arm: De zusjes Roggeman. Bestaande uit tien ondernemende vrouwen, fietst deze energieke bende richting de 100.000 euro voor Kom op tegen Kanker. Ze hebben ondertussen al aardig wat kilometers – en centen – in de benen, die ze maar al te graag schenken aan de wetenschap. Want kankeronderzoek blijft broodnodig. Ter nagedachtenis van hun fietsmaatje Lensy schenken ze 10.000 euro aan het Wetenschappelijk Fonds Hematologie vzw in Brugge.
Voor Lensy
Op 16 december zou Lensy vijfenveertig geworden zijn. Om Lensy te vieren wordt de cheque van 10.000 euro daarom op die dag overhandigd aan het Wetenschappelijk Fonds Hematologie. Een verjaardagscadeau met impact, want alle middelen zijn welkom in de strijd tegen kanker. Het Wetenschappelijk Fonds is volledig afhankelijk van schenkingen en giften, daarom beslisten de zusjes al snel om een tiende van hun streefdoel (100.000 euro) rechtstreeks te schenken ter ere van Lensy. “Dat had ze zo graag gehad,” klinkt het bij De zusjes Roggeman. “We koesteren Lensy nog elke dag en nemen haar overal mee op onze fiets.” Het witte hartje op de mouw van de kleurrijke fietstruitjes staat namelijk symbool voor hun vriendin die ze veel te vroeg hebben moeten afgeven.
Wetenschappelijk Fonds Hematologie vzw
Het Wetenschappelijk Fonds Hematologie biedt financiële steun aan vernieuwend onderzoek naar goedaardige en kwaadaardige bloedziektes, zoals bijvoorbeeld leukemie of bloedkanker. Want vaak zijn er te weinig financiële middelen ter beschikking voor projectmatig onderzoek in hematologie. Het Fonds is verbonden aan het hematologisch centrum AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, dat al sinds 1990 gespecialiseerd is in de diagnose van bloedziektes. Concreet ondersteunt het Wetenschappelijk Fonds zowel fundamentele als toegepaste onderzoeksprojecten, staat het in voor de aankoop van hoogtechnologische toestellen voor het ziekenhuislaboratorium en stelt het ook wetenschappelijke informatie ter beschikking. Naast wetenschappelijk onderzoek hebben patiënten zelf ook baat aan het Fonds. De nieuwste behandelingsmethodes brengen kosten met zich mee die vaak slechts gedeeltelijk worden terugbetaald. Daarom geeft het Wetenschappelijk Fonds patiënten ook een financiële duw in de rug om hun strijd tegen kanker.
Samen richting de finish
Vernieuwend wetenschappelijk onderzoek naar kanker is de enige manier om snelle medische vooruitgang te boeken. De medische wereld kan tegenwoordig al veel, maar helaas nog niet alles. Daarom blijft het peloton van De Zusjes Roggeman stevig doorfietsen om hun doel te behalen: 100.000 euro ophalen om te schenken aan kankeronderzoek. Ook in 2022 willen ze opnieuw de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker fietsen. Door de pandemie kon het officiële evenement vorig jaar niet doorgaan, maar dat weerhield de dames er niet van om toch op de fiets te springen. In mei vorig jaar legden ze samen 10.000 kilometer af. Dit jaar gaan ze opnieuw voor diezelfde afstand, maar dit keer in een korter tijdsbestek. Zo zullen ze uiteindelijk 20.000 kilometer op de teller hebben staan.
 
Wie de zusjes wil helpen om hun doel te bereiken kan zijn of haar steentje bijdragen via hun officiële deelnemerspagina op de website van Kom op tegen Kanker. Bovendien zijn giften boven de 40 euro fiscaal aftrekbaar.

Over De Zusjes Roggeman:
Zussen Katrin en Sylvie Roggeman zamelen al enkele jaren geld in voor Kom op tegen Kanker. Nadat Katrin borstkanker had overwonnen begonnen ze intensief te sporten. Samen met acht fietsvriendinnen van De Fietsvedetjes – Martine Standaert, Fleur Delvinquiere, Anuschka Van Nevel, Cindy Sanctorum, Eveline Ceenaeme, Hélène Lawaisse, Joke Cathenis en Greetje Demuelenaere – vormen ze een enthousiaste groep fietsers bestaande uit tien power ladies die fietsen voor het goede doel.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.