Home > Tentoonstelling SANT in Brugge stunt met bijna 20.000 bezoekers. Zondagochtend workshop

Tentoonstelling SANT in Brugge stunt met bijna 20.000 bezoekers. Zondagochtend workshop

Geschreven op 14 oktober 2022 om 09:51 door Mario De Wilde

Op 10 september opende de tentoonstelling SANT2022, de tweejaarlijkse wedstrijd voor Brugse beeldende kunstenaars, waarvan de geselecteerde werken in de stadshallen worden gepresenteerd rond het werk van een centrale kunstenaar. Dit jaar is deze centrale kunstenaar Jacqueline Vanlandschoot. Zij was tevens voorzitter van de professionele jury die naast de selectie van de werken ook een laureaat en een winnaar van de aanmoedigingsprijs heeft aangeduid. Respectievelijk Diego Latruwe en Judith Desmyttere vielen in de prijzen.

De bezoekers van de tentoonstelling kunnen daarnaast ook hun stem uitbrengen voor de Prijs van het Publiek. De winnaar editie 2022 is Philippe Somers geworden (zie foto). Schepen van cultuur Nico Blontrock: ‘De Prijs van het Publiek krijgt dit jaar extra gewicht door de bijzonder grote opkomst: op vandaag hebben al meer dan 18.000 bezoekers de weg gevonden naar SANT2022. De expo zelf loopt nog tot 23 oktober, en ik heb er dan ook goede hoop op dat we aan 20.000 bezoekers zullen komen. Moet er nog SANT zijn? De Bruggeling zegt samen met ons overduidelijk: Ja!’

Aanstaande zondag om 10.30u. is er een workshop voor families, waar gezinnen met kinderen creatief aan de slag gaan met kunst, en in het bijzonder met de metamorfosen van het vierkant van de centrale kunstenaar Jacqueline Vanlandschoot. Alle info hierover vind je op ccbrugge.be waar je ook kan inschrijven.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.