Home > Technische diensten Ichtegem en Eernegem samengesmolten tot één team

Technische diensten Ichtegem en Eernegem samengesmolten tot één team

Geschreven op 19 februari 2021 om 17:12 door Mario De Wilde

Tot voor kort had de gemeente Ichtegem twee technische diensten: één verantwoordelijk voor Eernegem en Bekegem en één voor Ichtegem. Om efficiënter te werken, werden beide teams samengesmolten en opereren ze nu vanuit één centrale werkplaats. Efficiënter en duidelijker, zowel voor het personeel als voor de bevolking.
Het lokaal bestuur van Ichtegem kan rekenen op zo’n 38 arbeidskrachten binnen de technische dienst, de zogenaamde technisch beambtes. Verder zijn er nog 2 administratieve collega’s die ondersteuning voorzien, een afdelingshoofd en een teamverantwoordelijke. Tot voor kort vond je een ploeg arbeiders in Eernegem en een ploeg arbeiders in Ichtegem terug, met 2 ploegbazen die de coördinatie van de uit te voeren werken op zich namen.

“Sinds jaar en dag heeft onze gemeente 2 technische diensten”, vertelt bevoegd schepen Lieven Cobbaert. “Dat betekent o.a. aansturing vanop 2 locaties, dubbel gebruik van machines en verwarring binnen de diensten bij wie ze voor welke opdracht moeten zijn. Door deze samensmelting kunnen we veel efficiënter werken”.
De werkplaats in de Bruggestraat in Eernegem vormt het centrale punt

“Vanaf nu vormt de werkplaats van Eernegem in de Bruggestraat (nabij het recyclagepark, de begraafplaats en sport- en cultuurcentrum De Klokkenput), het spreekwoordelijke hoofdkwartier”, aldus Cobbaert. “Van hieruit worden onze arbeiders aangestuurd. Er is voldoende ruimte voor materiaal in onze loodsen en we investeerden in containers die gebruikt worden als omkleedruimte maar er zijn ook sanitaire voorzieningen, een refter en een bureel- en vergaderruimte. Goed voor een investering van 175.000 euro.”
Niet over 1 nacht ijs
“Om deze beslissing te nemen zijn we uiteraard niet over één nacht ijs gegaan”, geeft Cobbaert nog mee. “Dit is het resultaat van heel wat overleg binnen de dienst en met de ploegbazen, want een werking die al sinds de fusie van Ichtegem en Eernegem gescheiden verloopt, kan je niet onmiddellijk omkeren”.
3 gespecialiseerde teams
“Toch zijn we er in Ichtegem in geslaagd om onze technische diensten op een goede manier samen te brengen”, vertelt een tevreden schepen. “We verdeelden onze ploeg van 35 medewerkers en 3 ploegbazen in gespecialiseerde teams: wegeniswerken, groenonderhoud en ‘gebouwen en evenementen’. Hierbij werd rekening gehouden met de capaciteiten van al onze technisch beambten, met andere woorden: elke collega kan nu zijn specialiteit uitvoeren”.

De 3 ploegen worden aangestuurd door 3 ploegbazen. Steven Becquevort is ploegbaas van het team ‘gebouwen en evenementen’, Olivier Mannens voert de groendienst aan en Jurgen Rosseel coördineert de equipe wegeniswerken. Het lokaal bestuur geeft nog mee dat, wie een melding wil maken bij de technische dienst (bijvoorbeeld een put in de weg) dit eenvoudig kan via het Digitaal loket op de gemeentelijke website: www.ichtegem.be/eloket ==> melding doorgeven aan de technische dienst.

1 reactie

Marcus Jean marie
Geschreven op 2022-11-01 12:02:57
Boom omgevallen op vleermuisberg op staionput

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.