Home > TE Connectivity Oostkamp ontvangt de prestigieuze titel ‘Factory of the Future’ voor de derde maal

TE Connectivity Oostkamp ontvangt de prestigieuze titel ‘Factory of the Future’ voor de derde maal

Geschreven op 23 februari 2022 om 08:32 door Mario De Wilde

TE Connectivity Oostkamp, producent van hoogtechnologische componenten voor de automobielindustrie, mag zich vanaf vandaag opnieuw de titel van ‘Factory of the Future’ aanmeten. Het bedrijf krijgt dit label voor de derde keer op rij. De prijs wordt uitgereikt door Agoria, de Belgische technologiefederatie, Sirris, het collectief centrum van de technologische industrie en Essenscia, de Belgische federatie van de chemische industrie en van life sciences. Met de award willen de initiatiefnemers de meest toekomstgerichte productiebedrijven in België aanduiden. De in totaal 48 titelhouders boekten tussen 2015 en 2020 bovendien meer groei qua productiviteit, omzet en jobs dan de rest van de maakindustrie, blijkt uit een bevraging.
Projectleider Hendrik Baeke bij TE Connectivity: “Sinds 2015 reiken Agoria en Sirris in samenwerking met de verschillende sector- en industriefederaties de Factories of the Future Awards uit. In acht jaar is de selecte kopgroep van meest toekomstgerichte productiebedrijven in België daarmee uitgegroeid tot een club van 48 ondernemingen, die de voorbije 6 jaar samen meer dan 1,9 miljard euro investeerden in ons land. De winnaars krijgen de titel voor een periode van drie jaar. Na afloop daarvan moet een nieuwe audit uitwijzen of de titel kan verlengd worden.”
Zes bedrijven kregen donderdag de award voor het eerst. Vijf andere maakbedrijven konden hun eerder behaalde titel verlengen, waarbij TE Connectivity uit Oostkamp reeds voor de derde keer in de prijzen valt. Namens TE Connectivity ontvingen Florian Henning, Plant Director, en Hendrik Baeke, Projectleider Factory of the Future, hun award uit handen van de Vlaamse viceminister-president mevrouw Hilde Crevits.

Deze titelhouders boekten tussen 2015 en 2020 bovendien meer groei qua productiviteit, omzet en jobs dan de rest van de maakindustrie, blijkt uit een bevraging. “De omzetgroei bedroeg 14 procent, zeven keer meer dan in de rest van de maakindustrie. De productiviteit steeg met 9,7 procent bij de Factories of the Future, met 5,4 procent in de maakindustrie. En bedraagt de personeelsgroei 1,5 procent in de maakindustrie, dan is dat bij de fabrieken van de toekomst liefst 13 procent”, vertelt Geert Jacobs, Projectleider van de Factories of the Future bij Agoria.

Factories of the Future zijn bedrijven die investeren in digitalisering, in hun personeel, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van hun medewerkers. Om de felbegeerde titel te behalen, moeten bedrijven op elk van de zeven transformatiedomeinen minstens vier op vijf scoren op een maturiteitsschaal tijdens een kritische audit door onafhankelijke experts.

“We willen vandaag TE Connectivity en de vier andere maakbedrijven die hun titel verlengen uitdrukkelijk feliciteren om hun volgehouden inspanningen. Belangrijk voor Factories of the Future is immers niet alleen de bestemming, maar ook de reis,” zegt Jolyce Demely, Algemeen Directeur van Agoria Vlaanderen. “Het meedingen naar een award helpt bedrijven om concreet richting en timing te geven aan hun transformaties, maar het is natuurlijk geen einddoel. Elke bekroning kan op zich het startpunt vormen voor alweer een volgende uitdaging. Het is die mindset die onze toppers op voorsprong houdt in de industrie 4.0-race en die we nodig hebben om onze maakindustrie in Vlaanderen te verankeren en tegelijk internationaal op de kaart te houden.”

Florian Henning, Plant Director bij TE Connectivity: “De digitalisering van de maakindustrie is van cruciaal belang om het concurrentievermogen ervan te verbeteren. Een FOF-bedrijf worden is een grote erkenning voor bedrijven zoals het onze. Als lokale vestiging van een internationale speler kan de award het verschil maken. Factory of the Future zijn en blijven is voor ons een extra troef. Het is een erkenning voor het engagement van onze mensen. België is een land met een hoge loonkost maar we zien dat het team bijzonder hard werkt, nooit opgeeft en blijft innoveren. De andere sites in onze internationale groep kijken op naar wat er in Oostkamp gebeurt.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.